Тайвань посилив берегову охорону новим великим кораблем із потужним озброєнням

Тайвань посилив берегову охорону новим великим кораблем із потужним озброєнням

Фото
Укрінформ
Берегова охорона Тайваню отримала новий великий патрульний корабель із потужними системами зброї для посилення захисту острова та належних йому острівців і морських районів від зазіхань Китаю.

Про це повідомляє NHK, передає Укрінформ.

Корабель, названий «Тайбей», має довжину 126,3 метра й водотоннажність понад 5000 тонн, оснащений реактивними системами залпового вогню і здатний нести вертольоти.

Він належить до класу «Цзяї», найбільших у береговій охороні Тайваню морських патрульних суден, що будуються місцевою корпорацією CSBC, і став другим кораблем такого типу після «Юньлінь», спущеного на воду в грудні 2022 року.

У разі надзвичайної ситуації «Тайбей», як і решта суден берегової охорони, буде передано під командування військових і він братиме участь у бойових діях.

У церемонії передачі корабля на суднобудівній верфі в південному місті Гаосюн взяли участь президентка Тайваню Цай Інвень та чинний віцепрезидент і обраний на січневих виборах президентом Лай Чінте.

Це перший випадок, коли чинний і обраний президенти Тайваню разом взяли участь у такому заході, що вважається відображенням їхньої рішучості не піддаватися тиску з боку Пекіна.

Будівництво нових патрульних кораблів відбувається в рамках програми тайванської влади з розвитку місцевої суднобудівної промисловості та зміцнення потенціалу морського патрулювання навколо острова, що стартувала в 2018 році й на яку уряд виділив близько $1,35 мільярда.

Читайте також: Тайвань виявив вісім китайських повітряних куль неподалік Тайбея

За цією програмою до 2027 року планується побудувати загалом 141 корабель берегової охорони.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ КНР Ван Ї заявив, що Китай продовжує прагнути до мирного «возз’єднання» з Тайванем, та застеріг, що Пекін ніколи не дозволить «відокремити Тайвань від батьківщини».

Фото: CNA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-