У США заарештували аналітика розвідки за спробу продати військові секрети Китаю

У США заарештували аналітика розвідки за спробу продати військові секрети Китаю

Укрінформ
У Сполучених Штатах заарештували аналітика воєнної розвідки за звинуваченням у змові з метою продажу конфіденційної оборонної інформації Китаю.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на Міністерство юстиції США повідомляє Reuters.

Ідеться про співробітника розвідки Корбейна Шульца, заарештованого у Форт-Кембеллі, військовій базі армії США в південному штаті Кентуккі, де дислокуються кілька військових частин, у тому числі повітряно-десантна дивізія, авіаційний полк спецпризначення та сили спеціальних операцій.

Федеральна прокуратура звинуватила його у змові з метою розголошення інформації про національну оборону та спробі незаконно передати оборонні вироби й технічні дані, а також підкупі державного службовця.

За даними правоохоронців, Шульцу заплатили приблизно 42 тисячі доларів за те, щоб він надав людині, яка, як він вважав, живе в Гонконзі, інформацію про плани США на випадок, якщо Тайвань зазнає військового нападу з боку Китаю.

Читайте також: Підозрюваний у витоку секретних документів Пентагону визнав себе винним

Інформація про ймовірних замовників та осіб, які оплатили «послуги» американця наразі не розкривається.

В прокуратурі зазначили, що Шульц поставив особисту вигоду вище безпеки американського народу і його арешт свідчить про те, що така зрада не приносить очікуваних результатів.

У Міністерстві юстиції додали, що будуть і надалі виявити й притягнути до відповідальності осіб, які порушили присягу захищати державні таємниці Сполучених Штатів.

Як повідомляв Укрінформ, у Туреччині затримано десятьох підозрюваних у роботі на розвідувальні органи Франції та Китаю.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-