Посол України у Фінляндії: «сісу» фінів і любов українців до свободи – це фактично синоніми

Посол України у Фінляндії: «сісу» фінів і любов українців до свободи – це фактично синоніми

Ексклюзив
Укрінформ
Посол України у Фінляндії Ольга Діброва вважає, що спільними рисами українців і фінів є ціннісний підхід до досягнення поставленої мети і незламність.

Про це дипломат сказала в інтерв’ю Укрінформу.

«Мені здається, я вже ввела в обіг у Фінляндії термін «українське сісу» (одне зі слів-символів Фінляндії і життєвий принцип фінів – поєднання витримки, наполегливості у досягненні мети, стійкості та витривалості – ред.). Я його часто використовую, і завжди це зустрічають оплесками, тому що фінське сісу і любов українців до свободи – це фактично синоніми», - зазначила посол України.

Вона додала, що сісу – це певна наполегливість, але ціннісна, яка не передбачає досягнення мети за будь-яку ціну.

Читайте також: Російська пропаганда у Фінляндії має дуже обмежений вплив - посол України

«Це справді ціннісний підхід, який є спільним і для фінів, і для українців. Ще я назвала б спільною рисою незламність», - сказала Діброва.

У цьому контексті вона розповіла, що її публічні виступи часто відбуваються після жахливих нічних російських ракетних атак по Україні.

«Я помічаю, як їхні організатори і учасники стежать навіть за моїм виразом обличчя. Вони кажуть, що їм важливо побачити, як я внутрішньо почуваюсь, чи у мені ця стійкість. Звісно, іноді буває важко, але я завжди намагаюсь транслювати фінам впевненість у нашій перемозі, енергію і незламність», - запевнила посол України.

Як повідомляв Укрінформ, Канада та Фінляндія погодилися спільно працювати над повоєнним відновленням та реконструкцією України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-