Штати підтримують рішення про видачу ордерів на арешт двох командувачів РФ

Штати підтримують рішення про видачу ордерів на арешт двох командувачів РФ

Укрінформ
Попри розбіжності між Вашингтоном і Міжнародним кримінальним судом, які завадили США стати країною-членом цієї міжнародної організації, в Держдепі все ж висловилися на підтримку рішення МКС щодо видачі ордерів про арешт двох командувачів РФ.

З відповідною заявою виступив у вівторок речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми бачили повідомлення про те, що МКС видав ордери на арешт Сергія Кобилаша та Віктора Соколова за ймовірні воєнні злочини та злочини проти людства. Сполучені Штати підтримують цілу низку міжнародних розслідувань, пов’язаних зі злочинами Росії в Україні, включно з розслідуванням, яке проводить МКС»,- зауважив представник Держдепартаменту США.

Сполучені Штати не є державою-учасницею Римського статуту Міжнародного кримінального суду, на підставі якого у 2002 році був заснований МКС. Політика Вашингтон у цьому зв’язку кардинально різнилася. Так, адміністрація Клінтона ще у 2000 році підписала Римський статут, однак не подала його на ратифікацію до Сенату. Адміністрація Джорджа Буша у 2002 році заявила, що не приєднається до МКС. Згодом адміністрація Барака Обами відновила робочі відносини із Судом в якості спостерігача.

Читайте також: Зеленський привітав видачу МКС ордерів на арешт командувачів дальньою авіацією та ЧФ РФ

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт командувача дальньої авіації РФ Сергія Кобилаша й командувача Чорноморським флотом РФ Віктора Соколова. Рішення прийняте з огляду на ймовірні злочини, вчинені російськими силами з 10 жовтня 2022 року до 9 березня 2023 року у війні проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-