Латвія затвердила план зміцнення кордону із РФ та Білоруссю більш як на €300 мільйонів

Латвія затвердила план зміцнення кордону із РФ та Білоруссю більш як на €300 мільйонів

Укрінформ
Кабінет міністрів Латвії затвердив план військового зміцнення та антимобільності східного кордону, на реалізацію якого планується витратити €303 мільйони.

Про це повідомляє Delfi, передає Укрінформ.

Як зазначили у пресслужбі Міністерства оборони країни, цей план є частиною створення Балтійської лінії оборони, яка включатиме створення пунктів підтримки підрозділів Збройних сил Латвії вздовж усього кордону Росії та Білорусі - оборонних та укріплених позицій для солдатів, різних загороджень, протитанкових ровів, складів боєприпасів тощо.

Протягом наступних п'яти років оборонна галузь країни інвестує у зміцнення кордону €303 мільйони євро. Роботи, на які призначене це фінансування, розпочнуться вже цього місяця.

Як зазначається, зміцнення латвійського кордону розпочнеться з перекопування наявних доріг і створення протитанкових ровів. Також будуть розміщені різні перешкоди: протитанкові рови будуть укріплені бетонними блоками та конструкціями, наприклад, так званими "зубами дракона" та протитанковими мінами. Розміщення перешкод буде адаптовано до місцевості, з використанням природних перешкод - боліт, лісів та інших природних об'єктів.

Читайте також: Латвія продовжила обмеження на в'їзд громадян Росії

При цьому для оперативного посилення оборонних позицій у прикордонній зоні будуть визначені та встановлені безпечні сховища вибухових речовин та мін, а також інженерно-технічних матеріалів.

Також будуть розроблені плани підготовки найважливіших транспортних артерій – автомобільних, залізниць, мостів – для підготовки до швидкого й ефективного прориву з метою затримки можливого просування противника.

Як повідомлялося, у січні цього року міністри оборони Латвії, Литви та Естонії підписали угоду про створення Балтійської лінії оборони для зміцнення східного кордону країн Балтії та НАТО.

Читайте також: Латвія вимагає заборонити експорт російського зерна в ЄС та замінити його українським

Балтійська лінія оборони будуватиметься скоординовано, але кожна країна робитиме це за рахунок власних бюджетних коштів. Угода країн Балтії не передбачає, що всі країни почнуть або завершать будівництво цієї лінії синхронно в один і той же день.

Фото: Getty Images 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-