Єменські хусити атакували швейцарське судно в Аденській затоці

Єменські хусити атакували швейцарське судно в Аденській затоці

Укрінформ
У понеділок підтримувані Іраном хусити випустили дві протикорабельні балістичні ракети із Ємену по швейцарському морському судну в Аденській затоці, пошкодивши його.

Як передає Укрінформ, про це у соцмережі Х повідомляє Центральне командування США (CENTCOM).

Зазначається, що спочатку повстанці-хусити випустили протикорабельну балістичну ракету із Ємену в південну частину Червоного моря. Хуситам не вдалось вразити комерційні судна або кораблі ВМС Сполучених Штатів, оскільки ракета влучила у воду. Однак пізніше того ж дня єменські хусити вдалися до ще однієї атаки, вразивши швейцарське морське судно MSC SKY II.

«У проміжку між 15:50 та 16:15 (за часом Сани) підтримувані Іраном терористи-хусити випустили дві протикорабельні балістичні ракети з Ємену в Аденську затоку по морському судну MSC SKY II, що плаває під прапором Ліберії і належить Швейцарії. Одна з ракет влучила в судно, спричинивши пошкодження», – йдеться у дописі.

У відомстві зазначили, що інформації про постраждалих внаслідок атаки на судно не було, а корабель продовжив свій шлях, не звертаючись по допомогу.

Окрім цього, ввечері 4 березня США завдали ударів у рамках самооборони по двох протикорабельних крилатих ракетах, що становили загрозу для торгових суден та кораблів ВМС США у регіоні.

Читайте також: Італія збила безпілотник єменських хуситів у Червоному морі

Як повідомлялося, 2 березня корабель Військово-морських сил Італії збив безпілотник, який наближався до судна у Червоному морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-