Італія збила безпілотник єменських хуситів у Червоному морі

Італія збила безпілотник єменських хуситів у Червоному морі

Укрінформ
Корабель Військово-морських сил Італії у суботу збив безпілотник, який наближався до судна у Червоному морі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву Міноборони Італії.

«Безпілотник із характеристиками, подібними до тих, що вже використовувались під час попередніх атак, знаходився приблизно за 6 кілометрів від італійського корабля, наближаючись до нього», – зазначили в італійському оборонному відомстві.

Там додали, що збиття дрона есмінцем Caio Duilio, який допомагає захищати торговельні шляхи від атак БпЛА і ракет хуситів з Ємену, було здійснене з метою самооборони.

Міністр оборони Італії Гвідо Кросетто заявив, що атаки єменських хуситів були частиною стратегії гібридної війни проти деяких країн.

Читайте також: У Червоному морі затонуло судно, яке хусити атакували у середині лютого

«Терористичні атаки хуситів є серйозним порушенням міжнародного права і нападом на безпеку морських перевезень, від яких залежить наша економіка», – підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, 19 лютого міністри закордонних справ ЄС схвалили розгортання військово-морської місії ЄС для захисту суден від хуситів у Червоному морі.

Участь у місії під кодовою назвою Aspides беруть Франція, Італія і Німеччина. Країни-учасниці матимуть мандат на захист комерційних суден і перехоплення атак, але не братимуть участь в ударах проти хуситів на суші.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-