США і Південна Корея почали масштабні військові навчання

США і Південна Корея почали масштабні військові навчання

Укрінформ
Сполучені Штати і Південна Корея розпочали великі щорічні військові навчання «Щит свободи» на Корейському півострові.

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

Метою навчань є посилення спроможностей двох країн стримувати ядерні та ракетні загрози з боку КНДР.

Військові маневри триватимуть 11 днів і є першими після того, як Пхеньян у листопаді скасував міжкорейську військову угоду 2018 року, спрямовану на зниження напруженості вздовж кордону, що викликає занепокоєння з приводу можливих провокацій КНДР.

Пхеньян засуджує ці військові навчання союзників, називаючи їх репетицією вторгнення проти нього, й майже кожного разу на знак протесту проводив ракетні випробування, попри запевнення Сеула і Вашингтона про виключно оборонний характер їхніх спільних тренувань.

Збройні сили США та Південної Кореї заявили, що нинішні навчання спрямовані на вдосконалення їхньої спільної оборонної позиції і будуть зосереджені на кількох видах військових операцій із використанням наземних, морських, повітряних, кібернетичних і космічних засобів, а також протидії ядерним операціям КНДР.

Інформація про залучені до навчань підрозділи, чисельність особового складу і бойової техніки та інші дані не повідомляється, натомість, минулого тижня на брифінгу речник Об’єднаного комітету начальників штабів корейської армії Лі Сон Чжун сказав, що під час навчань моделюватимуться різні сценарії і будуть включені тренування з виявлення й перехоплення запущених Північчю крилатих ракет.

Читайте також: Офіційний Сеул вперше за 30 років оновить своє бачення щодо об’єднання корейської нації

Союзники цього місяця планують провести загалом 48 різних польових навчань, що більш ніж удвічі перевищує кількість за такий же період минулого року. При цьому, запевняють у Сеулі, жодне з тренувань не заплановано поблизу міжкорейського кордону, вочевидь, щоб не провокувати Пхеньян.

Спостерігати за американо-корейськими військовими маневрами будуть представники 12 країн, серед яких Австралія, Велика Британія, Філіппіни і Таїланд.

Окрім навчань, військові США й Південної Кореї посилюють спостереження і розвідку території КНДР літаками-розвідниками та безпілотними літальними апаратами. Так, нещодавно неподалік міжкорейського кордону над водами біля західного узбережжя та в провінції Кьонгі, що оточує Сеул, були помічені розвідувальний літак США RC-135V, який вилетів із бази на японській Окінаві, та південнокорейський БПЛА RQ-4 Global Hawk, призначені для спостережних місій.

Як повідомляв Укрінформ, військовий супутник-розвідник Південної Кореї, запущений у грудні, передав перші детальні зображення центру столиці КНДР Пхеньяна.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-