Байден підписав законопроєкт для уникнення «шатдауну» в США

Байден підписав законопроєкт для уникнення «шатдауну» в США

Укрінформ
Президент США Джо Байден у п’ятницю підписав проміжний законопроєкт, який дозволяє тимчасово продовжити фінансування федерального уряду в країні за умов відсутності ухваленого держбюджету на нинішній фінансовий рік.

Про це повідомили в п’ятницю в Білому домі, передає власний кореспондент Укрінформу.

Документ «передбачає подальше виділення асигнувань федеральним установам» з метою забезпечення їх подальшої роботи до 8 та 22 березня різним міністерствам та відомствам.

Конгрес США досі не ухвалив набір із 12 законопроєктів, які формують державний бюджет країни на нинішній, 2024 фінансовий рік. Раніше цього тижня лідери політичних сил у Конгресі заявили про досягнення домовленості по шести бюджетних законопроєктах, які вони планують проголосувати до кінця наступного тижня. При цьому законодавці розраховують до 22 березня ухвалити повний пакет бюджетних документів.

Читайте також: Байден підписав закон для уникнення урядового «шатдауну»

Як повідомляв Укрінформ, Палата представників і Сенат американського Конгресу прийняли резолюцію про тимчасове продовження фінансування федеральних установ у четвер. Таким чином, законодавці виграли час, щоби уникнути урядового шатдауну та продовжити переговори щодо бюджету.

Фото: twitter.com/POTUS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-