Зустріч міністрів фінансів G20 завершилася без спільної заяви через розбіжності щодо війни в Україні

Зустріч міністрів фінансів G20 завершилася без спільної заяви через розбіжності щодо війни в Україні

Укрінформ
Зустріч міністрів фінансів і керівників центробанків країн «Великої двадцятки» (G20) у Бразилії завершилася без спільної заяви через розбіжності щодо протистояння між ХАМАС та Ізраїлем і російської війни проти України.

Про це повідомляє Kyodo, передає Укрінформ.

Вторгнення Росії в Україну виявило глибокі розбіжності в G20 між Росією і Китаєм з одного боку та західними країнами, які запровадили санкції проти Москви, з іншого.

Бразилія, яка головує у «Великій двадцятці» цього року, опублікувала власний документ за підсумками двох днів переговорів, зазначивши, що фінансовий форум не є відповідним місцем для обговорення геополітичних питань.

Це не перший випадок, коли G20 не узгодила спільне комюніке, хоча минулого року на зустрічі в Індії міністри змогли досягнути консенсусу й погодили підсумкову заяву.

Читайте також: Китай закидає G7 «затягування» війни Росії проти України

За словами заступника міністра фінансів Японії, який очолював японську делегацію, Масато Канди, багато країн під час зустрічі засудили вторгнення Росії та терористичну атаку ХАМАС на Ізраїль і висловили занепокоєння щодо тривожної гуманітарної кризи в Газі».

«Враховуючи серйозний негативний вплив російського вторгнення в Україну на світову економіку, Японія вважає, що це питання мало бути розглянуто керівниками фінансів країн G20», – заявив Канда на пресконференції після завершення зустрічі.

Читайте також: У Давосі підписали спільне комюніке України та Швейцарії

Як повідомляв Укрінформ, міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер заявив, що не погодиться на будь-яке комюніке «Великої двадцятки» (G20) на саміті у Бразилії, якщо в ньому не буде згадки про війну в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-