Витік секретних даних Пентагону: підозрюваний Тейшейра готовий визнати провину

Витік секретних даних Пентагону: підозрюваний Тейшейра готовий визнати провину

Укрінформ
Військовослужбовець ВПС Національної гвардії США Джек Тейшейра, обвинувачений у розміщенні десятків таємних документів у соцмережах, як очікується, має намір визнати свою провину.

Як передає Укрінформ із посиланням на The New York Times, федеральний суд розглядатиме його справу в понеділок.

Федеральні прокурори повідомили судді, що обвинувачений Тейшейра має намір змінити свої свідчення – раніше він не визнав себе винним. Особа, знайома з ходом судового процесу, підтвердила, що він погодився на угоду зі слідством.

Тейшейру обвинувачують у неправомірному поводженні з інформацією про національну оборону і секретними документами. За словами прокурорів, протягом кількох місяців він розміщував в інтернеті матеріали з комп'ютерів розвідувального підрозділу на авіабазі в Кейп-Коді, намагаючись справити враження на друзів.

Читайте також: Підозрюваному у витоку документів Пентагону висунули офіційні звинувачення

Серед «злитих» даних – інформація про передачу військової техніки в Україну, а також про пересування російських і українських військ.

Як повідомляв Укрінформ, слідство встановило, що молодший військовослужбовець рядового складу Тейшейра, який на службі у 102-му розвідувальному крилі ВПС Нацгвардії у штаті Массачусетс мав допуск до таємної інформації, почав розміщувати в інтернеті дані про документи приблизно у грудні 2022 року, а фотографії самих документів – у січні наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-