Штати обіцяють швидку та сувору відповідь у разі передачі іранських ракет Росії

Штати обіцяють швидку та сувору відповідь у разі передачі іранських ракет Росії

Укрінформ
Вашингтон разом із союзниками та партнерами швидко запровадить суворі заходи проти Тегерана й Москви, якщо іранський режим передасть ракети Росії, яка веде війну проти України.

З такою заявою виступив Державного департаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми продемонстрували нашу здатність у тісній координації з нашими партнерами й союзниками робити кроки у відповідь на військове партнерство між РФ та Іраном. І якщо Іран піде далі та продасть балістичні ракети Росії, я можу вас запевнити, що відповідь міжнародної спільноти буде швидкою та суворою», - сказав офіційний представник американського зовнішньополітичного відомства.

Читайте також: США відстежують ситуацію щодо передачі іранських ракет Росії - Держдеп

Він також підтвердив, що в США бачили повідомлення про запуск росіянами космічного супутника для Ірану. Міллер назвав це ще одним свідченням поглиблення військового співробітництва між двома режимами.

«Як ми неодноразово відкрито попереджали, це партнерство шкодить Україні, сусідам Ірану та міжнародній спільноті», - підкреслив представник Державного департаменту США.

Читайте також: Іран не передавав Росії далекобійні ракети - Буданов

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня агентство Reuters поінформувало, що Іран передав Росії близько 400 балістичних ракет класу «земля-земля». При цьому вказувалося, що серед них - ракети типу Fateh-110, здатні вражати цілі на відстані від 300 до 700 км.

Однак Білий дім заявив, що не має підтверджень передачі цих видів озброєння російській стороні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-