У Росії включили опозиціонера Геннадія Гудкова до реєстру терористів та екстремістів

У Росії включили опозиціонера Геннадія Гудкова до реєстру терористів та екстремістів

Укрінформ
Наглядове відомство Росфінмоніторинг включило російського опозиціонера Геннадія Гудкова до списку екстремістів та терористів, після чого його російські рахунки були заблоковані.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

До списку потрапляють обвинувачені у кримінальних справах у відповідних статтях КК РФ. Раніше про порушення таких справ проти Гудкова не повідомлялося.

Опозиціонер нині живе у Болгарії. «Чому мене оголосили терористом? Певно тому, що я батько політика, оголошеного у міжнародний розшук та заочно заарештованого за «фейки про армію» (Дмитра Гудкова - ред.). Не міг у нормального добропорядного батька народитись такий син», - сказав Гудков-старший опозиційному виданню Sota.

Читайте також: У Москві затримали адвоката Навального - ЗМІ

Російський опозиціонер, колишній депутат Держдуми Геннадій Гудков очолює громадський рух «За вільну Росію!». Політик неодноразово висловлювався проти російського вторгнення до України.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні суд у Москві заочно заарештував опозиційного політика Дмитра Гудкова за обвинуваченням у поширенні «фейків» про російську армію. Раніше, в грудні 2023 року, МВС Росії оголосило Гудкова-молодшого в розшук. У лютому 2023 року російська влада оголосила його іноземним агентом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-