Форум вільної Росії став проривним у розумінні необхідності деімперіалізації РФ - учасник

Форум вільної Росії став проривним у розумінні необхідності деімперіалізації РФ - учасник

Ексклюзив
Укрінформ
Дванадцятий Форум вільної Росії, який проходив у Вільнюсі 23-24 лютого, став проривним у розумінні необхідності деімперіалізації РФ, а також збройної підтримки ЗСУ, як єдиного справді дієвого способу боротьби з путінським режимом.

Про це сказав Укрінформу учасник Форуму, один із лідерів ініціативи «Вільна Інгрія» Денис Угрюмов.

«На мій погляд, минулий Форум можна вважати проривним, оскільки на ньому вперше по-справжньому предметно заговорили про регіоналізацію та деімперіалізацію Росії. Що є головним порядком денним «Вільної Інгрії». Не можна залишати жодного шансу, щоби після перемоги України в Росії зберігся якийсь організаційний центр, котрий потім знову може бути вражений імперським вірусом та здійснити імперіалістичний ренесанс», – переконаний Угрюмов.

Він зазначив, що гасло форуму «Перемога – Україні! Свобода – Росії!» буде правильним, якщо його прочитати й у зворотній черговості: «Лише за справжнього звільнення Росії, частин, які її наразі складають, можна буде вважати, що Україна перемогла».

На його думку, найважливішою новацією дводенного заходу було чітке проговорення позиції, що єдиною по-справжньому дієвою формою підтримки України може бути створення російських підрозділів у складі ЗСУ. В майбутньому на їх основі формуватимуться військові частини, які братимуть участь у поваленні путінського режиму.

Читайте також: Путін стане «головним бенефіціаром» зволікання Джонсона щодо допомоги Україні - радник Байдена

У Форумі вільної Росії беруть участь відомі російські опозиціонери, правозахисники, активісти та експерти з України, Литви, Естонії, Білорусі, США, Ізраїлю. 24 лютого Форум ухвалив резолюцію до другої річниці початку російської повномасштабної агресії. В ній була підтверджена незмінність позиції ФВР: злочинний політичний режим Кремля, який розв'язав війну в Європі, має зазнати повного краху.

Як повідомляв Укрінформ, XII Форум вільної Росії у Вільнюсі відкрився виступом української лауреатки Нобелівської премії Олександри Матвійчук, яка назвала його пріоритетним завданням переконати західних політиків у необхідності посилення різнобічної допомоги Україні та передачі їй заморожених російських активів.

Ініціатива «Вільна Інгрія» ставить собі за мету створення незалежної держави - Інгрії - на місці сучасних суб’єктів федерації - Санкт-Петербурга і Ленінградської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-