Путін стане «головним бенефіціаром» зволікання Джонсона щодо допомоги Україні - радник Байдена

Путін стане «головним бенефіціаром» зволікання Джонсона щодо допомоги Україні - радник Байдена

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін стане «головним бенефіціаром», якщо спікер Палати представників США Майк Джонсон не винесе на голосування законопроєкт з фінансуванням для України.

Про це сказав радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван, передає Укрінформ з посиланням на The Hill.

Салліван припустив, що через позицію Майка Джонсона Путін тільки виграє.

«Реальність така, що Путін виграє кожен день від того, що Україна не отримує необхідних їй ресурсів, а Україна страждає. У Палаті представників є сильна двопартійна більшість, яка готова ухвалити цей законопроєкт, якщо він буде винесений на голосування, і це рішення лежить на плечах однієї людини. Історія спостерігає за тим, чи поставить спікер Джонсон цей законопроєкт на голосування», - сказав Салліван в ефірі «State of the Union» на CNN.

«Якщо він це зробить, законопроєкт буде прийнятий, і Україна отримає те, що їй потрібно для досягнення успіху. Якщо ж ні, то ми не зможемо дати Україні інструменти, необхідні для того, щоб вона могла протистояти Росії, і Путін буде головним бенефіціаром цього», - додав він.

В ефірі NBC Meet the Press Салліван заявив, що Україна все ще може перемогти у війні проти Росії, якщо матиме відповідні інструменти.

«Звичайно, Україна може перемогти. Звичайно, Україна вже досягла успіху у військовому плані в одній з найголовніших цілей, яку вона ставила перед собою - утримати країну від потрапляння в руки Росії», - наголосив радник Байдена.

«І саме тому Сполученим Штатам необхідно надати пакет допомоги, який пройшов двопартійне голосування в Сенаті. Палата представників повинна зробити крок вперед і прийняти його», - додав Салліван.

Читайте також: Зеленський - про підтримку партнерів: Хтось може зійти з дистанції, а хтось і доєднатися

Як повідомляв Укрінформ, Сенат США 13 лютого 70 голосами схвалив двопартійний закон про фінансування, що передбачає допомогу Україні, Ізраїлю та іншим країнам-союзникам без урахування заходів боротьби з імміграцією. Далі документ має бути схвалений Палатою представників і підписаний президентом. Проте нижня палата Конгресу США пішла на канікули, залишивши без розгляду схвалений Сенатом пакет допомоги Україні.

Адміністрація США на всіх рівнях закликає Палату представників негайно забезпечити надання Україні допомоги, ухваливши законопроєкт із зовнішньою підтримкою, який раніше підтримав Сенат США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-