Канада запровадила нові санкції проти Росії

Канада запровадила нові санкції проти Росії

Оновлено
Укрінформ
До роковин російського вторгнення в Україну Канада запровадила санкції проти 10 росіян та 153 російських організацій.

Як передає Укрінформ, про це заявили у Міністерстві закордонних справ Канади.

Зазначається, що санкції запроваджено у погодженні із США та Великою Британією. “Повномасштабне вторгнення президента Володимира Путіна до України триває надто довго. Ці санкції зосереджуються на сферах, що впливають на спроможність російського уряду продовжувати своє незаконне й невиправдане вторгнення в Україну”, - йдеться у заяві.

У МЗС уточнили, що санкції запроваджені проти “фізичних та юридичних осіб, які підтримують російське військо у фінансових й логістичних питаннях, а також уникненні санкцій”. “До переліку внесено радника президента Путіна, високопосадовців приватних і державних компаній, зареєстрованих у Росії та на Кіпрі. Ці особи та компанії, очолювані ними, виконують роль вузлів у прямій й непрямій підтримці загарбницької війни російського уряду проти України”, - пояснили у МЗС.

Більшість підсанкційний компаній входять до військово-оборонного комплексу Росії, забезпечуючи дослідження, розвиток, виробництво, ремонт та інші послуги й товари міноборони РФ.

Як заявила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі, Канада посилюватиме санкційний тиск на Росію, поки не буде сповна відновлено територіальну цілісність України.

“Сьогодні ми надсилаємо чіткий меседж російським посадовцям та очолюваним ними організаціям: ми підтримуємо народ України, який хоробро боронить свої права на тлі невиправданих та агресивних дій Путіна. Ми й надалі запроваджуватимемо обмежувальні заходи проти російського уряду, направлені проти його спроможності вести свою незаконну війну, поки суверенітет й територіальна цілісність України не буде сповна відновлена”, - сказала Жолі коментуючи запровадження нових канадських санкцій проти Росії.

Читайте також: Мінфін США оприлюднив список нових санкцій проти Росії

У її відомстві додали, що Канада посилює свій санкційний режим, запроваджуючи обмежувальні заходи проти тих, хто сприяє Росії в обходженні санкцій. “Канадські санкції тепер можуть бути направлені на будь-кого поза межами Канади, хто не є громадянином Канади, і хто порушує суверенітет й територіальну цілісність України. Йдеться й про тих, хто допомагає Росії та її союзникам уникати чи обходити санкції”, - зазначили у МЗС.

Загалом з 2014-го року Канада запровадила санкції проти 2900 юридичних та фізичних осіб, які брали участь в порушенні суверенітету й територіальної цілісності України, а також грубих порушеннях прав людини.

Як повідомляв Укрінформ, президенти Європейської ради, Єврокомісії та Європарламенту Шарль Мішель, Урсула фон дер Ляєн та Роберта Мецола у спільній заяві висловили шану героїзму народу України, який б'ється проти російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-