Мінфін США оприлюднив список нових санкцій проти Росії

Мінфін США оприлюднив список нових санкцій проти Росії

Укрінформ
Російська платіжна система «Мір», десятки банків, спеціальна зона «Елабуга», сотні підприємств ВПК Росії, а також інші організації та фізичні установи стали об’єктами одного з наймасштабніших пакетів санкцій США щодо Росії.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), передає Укрінформ.

«Сьогодні, до другої річниці неспровокованої та незаконної повномасштабної війни Росії проти України, а також у відповідь на смерть опозиційного політика та антикорупційного активіста Олексія Навального, OFAC вводить санкції проти майже 300 осіб та установ», - зазначається в повідомленні.

При цьому підкреслюється, що Сполучені Штати в п’ятницю запровадили понад 500 санкцій (включно із обмеженнями, оголошеними Держдепартаментом та Мінторгівлі), що є найбільшою кількістю обмежень проти РФ після початку її повномасштабного вторгнення до України.

Читайте також: Євросоюз ухвалив 13-й пакет санкцій проти Росії

Мінторгівлі США включило до санкційного списку десятки компаній та організацій в Росії та більше двох десятків – у третіх країнах, які дозволяють РФ обходити раніше запроваджені санкції в Європі, Східній Азії, Центральній Азії та на Близькому Сході. Також під обмеження потрапили сотні організацій військово-промислової бази Росії та інших ключових секторів.

Зокрема, OFAC ввів санкції проти оператора Національної платіжної системи «Мір», проти АТ «Національна платіжна карткова система», яка є державним оператором російської Національної платіжної системи «Мір» та належить центробанку Росії, низки російських банків, інвестиційних фірм та фінансово-технологічних компаній. Цей крок відповідає зобов’язанням G7 обмежувати використання Росією міжнародної фінансової системи для ведення війни проти України, підкреслили в Мінфіні США.

OFAC додав до «чорного списку» дев’ять регіональних фінансових установ, п’ять інвестиційних фондів та фондів венчурного капіталу, шість технологічних компаній, які працюють над розвитком військового сектору, передових технологій та промисловості.

Обмеження введені також проти посередників із третіх країн, які сприяють РФ в обході санкцій. Загалом йдеться про 26 юридичних та фізичних осіб в 11 країнах, в тому числі, з КНР, Сербії, ОАЕ та Ліхтенштейну. До переліку внесені 6 великих китайських підприємств у Цзянсі, Гуанчжоу, Шеньчжені та інших містах.

Читайте також: Зеленський: Маємо принципово посилювати санкції і ліквідувати всі російські хитрощі

Окремо в розділі рестрикцій позначена російська мережа закупівлі та виготовлення БПЛА «Алабуга», а також міноборони Ірану (MODAFL), які співпрацюють для виробництва та отримання РФ ударних безпілотних дронів іранського зразку.

До списку внесені додатково п’ять компаній-виробників зброї в РФ, а також сотні підприємств та їхніх керівників, які виробляють продукцію для російського ВПК, забезпечують логістику та прибутки для військової машини РФ.

Також до санкційного списку включені троє чиновників уряду РФ у зв’язку зі смертю Навального.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден оголосив про запровадження понад 500 нових санкцій проти Росії за її війну проти України та смерть російського опозиційного політика Олексія Навального.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-