Росія намагається дестабілізувати ситуацію у Франції через провокації та соцмережі - розвідка

Росія намагається дестабілізувати ситуацію у Франції через провокації та соцмережі - розвідка

Укрінформ
Генеральний директорат внутрішньої безпеки Франції занепокоєний можливими операціями з дестабілізації з боку російських спецслужб та просить поліцію повідомляти про будь-які події та сигнали можливого втручання.

Як передає Укрінформ, про це стало відомо з доповідної записки директорату служби внутрішньої розвідки, текст якої став відомий Le Figaro.

"Метою такого втручання є посилення внутрішніх розбіжностей і розколів у французькому суспільстві з усіх питань (пенсійна реформа, позиція щодо ізраїльсько-палестинського конфлікту, очорнення Олімпіади 2024 року тощо), або навіть відкрита підтримка інтересів Росії шляхом засудження зовнішньої політики Франції, США чи НАТО", - цитують документ журналісти.

Згідно з ним російські спецслужби запровадили "альтернативні методи роботи з використанням мереж "проксі"- посередників, завербованих для виконання місії.

За даними внутрішньої розвідки, ця діяльність має форму "підривних дій" під виглядом звичайних правопорушень, таких як пошкодження громадського майна (графіті, наклейки), розклеювання плакатів та розповсюдження листівок.

"Не можна виключати, що можуть бути замовлені дії насильницького характеру (погрози або фізичні напади, зокрема, на громадян України або російських дисидентів)", - попереджають у доповідній записці.

Серед можливих сигналів для тривоги розвідка називає залучення членів російськомовної спільноти до поширення в соціальних мережах певної інформації за винагороду та використання ними зашифрованих месенджерів, таких як Telegram.

Читайте також: Міністр оборони Франції: Росія погрожувала збивати наші літаки

Записку адресовано директорам Національної поліції та Національної жандармерії, а також префекту поліції Парижа. Саме це місто готується до проведення Олімпійських ігор улітку цього року.

Нагадаємо, наприкінці жовтня на фасадах будівель у Парижі та передмісті були виявлені десятки трафаретних блакитних зірок Давида. Тоді у Франції заявили, що фото в мережі розганяли російські боти, а замовником графіті був проросійський бізнесмен. Франція засудила "російське цифрове втручання" у цю справу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-