Речник ЄС потролив Медведєва через погрози «захопити Київ і Одесу»

Речник ЄС потролив Медведєва через погрози «захопити Київ і Одесу»

Укрінформ
Офіційний речник ЄС Пітер Стано вважає, що заступник керівника радбезу РФ Дмитро Медведєв заявами про готовність захопити Київ і Одесу лише намагається привернути до себе увагу.

Про це він сказав сьогодні у Брюсселі під час брифінгу, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Зазвичай ми не коментуємо дивні заяви тих, хто прагнуть привернути до себе увагу, коли знаходяться на других позиціях. Добрим є те, що ця особа не приховує свій ментальний діагноз та відкрито поширює цю інформацію. Ми можемо лише рекомендувати звернутися за консультацією щодо ментального здоров’я. Але я не певний, що російська держава, яка витратила мільярди на цю злочинну війну проти України, здатна достатньо інвестувати у соціальний захист та в охорону здоров’я для власного народу», - зазначив речник.

Читайте також: Кремль для Заходу посилює риторику щодо «поділу» України - ISW

Коментуючи позицію ЄС щодо України, він нагадав, що міністри закордонних справ країн-членів, які провели зустріч минулого понеділка в Брюсселі, підтвердили готовність надалі підтримувати Україну у її праві оборонятися від російської агресії, особливо зараз, коли наближається сумна друга річниця з початку повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну.

«Як сказав високий представник ЄС, він та країни-члени роблять все можливе, щоб надати Україні більше допомоги та зробити це якнайшвидше... включаючи (поставки) боєприпасів, військового обладнання, засобів протиповітряної оборони і всього іншого - щоб Україна могла перемогти у цій війні проти агресора», - наголосив Стано.

Читайте також: США в ОБСЄ: Цілі Путіна не змінилися, він хоче знищити Україну

Як повідомлялося, з початку російського військового вторгнення ЄС та його країни-члени надають Україні економічну, фінансову, військову та гуманітарну допомогу, загальний обсяг якої вже сягнув майже 90 мільярдів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-