Канада викликала «на килим» посла РФ через смерть Навального

Канада викликала «на килим» посла РФ через смерть Навального

Укрінформ
Посла Росії у Канаді викликали до міністерства закордонних справ країни через загибель у колонії російського опозиціонера Олексія Навального.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні на сторінці МЗС Канади у соцмережі Х.

“Високопосадовець міністерства закордонних справ Канади викликав посла Росії Олега Степанова, аби найрішучішим чином засудити смерть лідера опозиції Олексія Навального, відповідальність за що ми сповна покладаємо на Кремль”, - заявили у канадському МЗС.

У відомстві наголосили, що “очікують повного й прозорого розслідування його смерті”.

Читайте також: Британія першою запровадила санкції у відповідь на смерть Навального

Як повідомляв Укрінформ, вдень 16 лютого управління ФСВП Ямало-Ненецького адміністративного округу РФ повідомило про смерть політика Олексія Навального у виправній колонії №3 у селищі Харп. У відомстві заявили, що політику стало зле під час прогулянки, він практично одразу знепритомнів і помер попри зусилля медиків.

Після цього тіло Навального перевезли з колонії до Салехарда. Представники Слідчого комітету Росії повідомили адвокатам та матері політика, що його тіло направили на хімічну експертизу, яка триватиме 14 днів. Тож доступу до нього протягом цього часу вони не отримають.

Після звістки про смерть російського опозиціонера, який, згідно з офіційним повідомленням, помер 16 лютого, також російських послів викликали міністерства закордонних справ Швеції, Фінляндії, Іспанії, Німеччини, Норвегії, Польщі, Чехії та інших країн. Минулого тижня це також зробила Велика Британія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-