Швейцарія посилює боротьбу з обходом санкцій проти Росії - Reuters

Швейцарія посилює боротьбу з обходом санкцій проти Росії - Reuters

Укрінформ
Швейцарія активізує боротьбу з компаніями та приватними особами, які використовують країну для обходу санкцій, накладених на Росію за її війну в Україні.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Як зазначається, Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань (SECO) створив спеціальну групу для розслідування та забезпечення дотримання санкцій, які країна запровадила після повномасштабного вторгнення Москви в Україну два роки тому.

Цей крок був зроблений після того, як торік Швейцарія потрапила під критику за те, що вона не зробила достатньо для того, щоб перешкодити росіянам приховувати гроші в швейцарських банках.

Станом на кінець 2023 року було заморожено активів на суму близько 7,7 мільярда швейцарських франків (понад $8,7 млрд), що становить лише частку від 150 мільярдів франків (понад $170 млрд) російських грошей, які, за оцінками, зберігаються у швейцарських банках.

SECO повідомив у середу, що з моменту вторгнення до нього надійшло 230 повідомлень про потенційні порушення санкцій за наводками від фінансових компаній, митних органів та інших країн. Через це було відкрито 47 проваджень, з яких 20 справ було закрито, а в рамках дев'яти - були введені фінансові штрафи. За даними SECO, 18 справ все ще залишаються активними, і до них постійно додаються нові.

Більшість справ стосуються порушень заборони на експорт предметів розкоші або товарів, що мають економічне значення для Росії, які можуть підтримати військові зусилля Москви, повідомив речник SECO.

Читайте також: Держдеп пояснив, чому для нового пакету санкцій проти Росії потрібно кілька днів

У той час як SECO проводить простіші розслідування, більш складні справи передаються до Генеральної прокуратури Швейцарії, яка минулого тижня заявила, що розслідує можливі порушення.

Як повідомляв Укрінформ, посли країн-членів Євросоюзу у середу, 21 лютого, погодили в принципі 13-й пакет санкцій проти Росії за її агресію проти України.

Торік у грудні ЄС ухвалив 12-й пакет економічних та індивідуальних санкцій проти Росії.

Фото: Werner Sidler / Pixabaу

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-