МЗС Чехії викликало «на килим» російського посла

МЗС Чехії викликало «на килим» російського посла

Укрінформ
Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський вирішив у середу викликати посла Росії в Празі Олександра Змієвського у зв'язку зі смертю у сибірській колонії російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомив речник МЗС Чехії Даніел Дрейк, передає Укрінформ з посиланням на Radio Prague International.

«Я можу підтвердити, що міністр Ліпавський вирішив викликати російського посла через смерть Олексія Навального. Чехія закликала пояснити обставини смерті (Навального – ред.) та пояснити причини невидачі його тіла сім'ї покійного», – повідомив Дрейк.

Раніше Ян Ліпавський викликав російського посла у жовтні 2023 року у зв'язку з атакою РФ на мирних жителів українського села Гроза у Харківській області, під час якої загинуло майже 60 людей.

Як повідомляв Укрінформ, вдень 16 лютого управління ФСВП Ямало-Ненецького адміністративного округу РФ повідомило про смерть політика Олексія Навального у виправній колонії №3 у селищі Харп. У відомстві заявили, що політику стало зле під час прогулянки, він практично одразу знепритомнів і помер попри зусилля медиків.

Читайте також: Британія першою запровадила санкції у відповідь на смерть Навального

Після цього тіло Навального перевезли з колонії до Салехарда. Представники Слідчого комітету Росії повідомили адвокатам та матері політика, що його тіло направили на хімічну експертизу, яка триватиме 14 днів. Тож доступу до нього протягом цього часу вони не отримають.

Після звістки про смерть російського опозиціонера, який, згідно з офіційним повідомленням, помер 16 лютого, також російських послів викликали міністерства закордонних справ Швеції, Фінляндії, Іспанії, Німеччини, Норвегії, Польщі та інших країн. Минулого тижня це також зробила Велика Британія.

Читайте також: Євросоюз викликав «на килим» російського дипломата у зв’язку зі смертю Навального

Уряд Великої Британії у середу, 21 лютого, запровадив санкції проти шістьох осіб, які працювали у колонії, де минулої п’ятниці помер опозиційний політик Олексій Навальний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-