У Пакистані партії коаліції домовилися сформувати уряд

У Пакистані партії коаліції домовилися сформувати уряд

Укрінформ
Дві основні політичні партії Пакистану - Пакистанська мусульманська ліга-Наваз (PML-N) та Пакистанська народна партія (PPP) - домовилися сформувати коаліційний уряд.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

"Білавал Бхутто Зардарі, лідер Пакистанської народної партії (PPP), заявив на пресконференції в Ісламабаді, що його партія досягла угоди з Пакистанською мусульманською лігою-Наваз (PML-N) про формування коаліційного уряду", - йдеться у повідомленні.

Партія PML-N колишнього прем'єр-міністра Наваза Шаріфа оголосила минулого тижня про створення коаліції з PPP після того, як жодна з партій не отримала очевидної більшості на парламентських виборах 8 лютого.

Оголошення було зроблено після кількох раундів переговорів щодо формули розподілу влади, перш ніж було досягнуто угоди про формування коаліційного уряду.

PML-N та PPP технічно є двома найбільшими партіями з 79 та 54 депутатськими мандатами відповідно.

Обидві вони складають найбільший союзницький блок у парламенті.

Читайте також: У Пакистані заявляють про фальсифікацію виборів

Зардарі сказав на пресконференції, що колишній прем'єр-міністр Шаріф, кандидат від партії PML-N, який сидів поруч із ним, стане кандидатом від коаліції на посаду прем'єр-міністра.

Як повідомляв Укрінформ, 11 лютого виборча комісія Пакистану оголосила офіційні результати виборів, згідно з якими більшість місць у парламенті отримали незалежні кандидати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-