Пакистан оприлюднив офіційні результати виборів

Пакистан оприлюднив офіційні результати виборів

Укрінформ
У неділю виборча комісія Пакистану оголосила офіційні результати виборів, згідно з якими більшість місць у парламенті отримали незалежні кандидати, пов'язані з партією колишнього прем'єр-міністра Імрана Хана.

Про це повідомляє CNN, передає Укрінформ. 

За даними виборчої комісії Пакистану, незалежні кандидати отримали 102 місця, більшість із цих кандидатів пов'язані з партією Хана "Пакистанська Техрік-і-Інсаф" (ПТІ).

Партія Пакистанська мусульманська ліга Наваз (ПМЛН), очолювана колишнім прем'єр-міністром Навазом Шаріфом, посіла друге місце з 73 місцями, а Пакистанська народна партія (ПНП) отримала 54 місця.

Жодна з трьох основних партій країни не отримала необхідних 169 місць, щоб мати більшість у парламенті, і, отже, не зможе самостійно сформувати уряд. Тож поки незрозуміло, хто буде наступним прем'єр-міністром країни.

Читайте також: У Пакистані на час виборів відключили інтернет та мобільний зв’язок

Партія ПТІ закликала партійних працівників і прихильників провести в неділю акції протесту біля виборчих дільниць в округах, де, за словами членів партії, результати виборів були "приховані і затягнуті".

Як повідомляв Укрінформ, у різних регіонах Пакистану під час парламентських виборів, які відбулися в четвер, було скоєно 51 терористичний акт.

А в неділю під час зіткнень між прихильниками двох конкуруючих політичних партій у південній провінції Сінд троє людей загинули і щонайменше семеро зазнали поранень.

Фото: wikimedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-