У Пакистані заявляють про фальсифікацію виборів

У Пакистані заявляють про фальсифікацію виборів

Укрінформ
Пакистанський чиновник зізнався у фальсифікації виборів на тлі протестів, що розпочалися 17 лютого по всій країні.

Про це повідомляє The Guardian, передає Укрінформ.

Комісар Равалпінді Ліакат Алі Чатта повідомив, що влада Равалпінді, провінція Пенджаб, змінила результати незалежних кандидатів, яких підтримувала партія колишнього прем'єр-міністра Імрана Хана і які лідирували з відривом у понад 70 тис. голосів. Чатта сказав, що на нього чинився дуже сильний тиск, але він вирішив зробити публічне зізнання.

"Я беру на себе відповідальність за те, що сталося в Равалпінді. Я маю бути покараний за свої злочини, і інші люди, причетні до цього злочину, теж повинні бути покарані", - сказав він журналістам.

Чатта звинуватив головного виборчого комісара і голову Верховного суду Пакистану в тому, що вони брали участь у фальсифікаціях. Після цієї заяви він був заарештований поліцією.

Виборча комісія і голова Верховного суду Пакистану Казі Фаез Іса заперечили звинувачення у фальсифікаціях. Тимчасовий головний міністр Пенджабу Мохсін Накві наказав провести "неупереджене розслідування" звинувачень у маніпуляціях з результатами виборів.

Партія Хана "Пакистанська Техрік-і-Інсаф" (ПТІ) вимагає відставки голови виборчої комісії і оголосила про проведення в суботу, 17 лютого, по всій країні мітингів проти фальсифікацій з метою змінити результати виборів.

У суботу поліція Пенджабу заарештувала в Лахорі кандидата від ПТІ Салмана Акрама Раджу за участь в акції протесту. Раджа - один з понад 100 кандидатів, які стверджують, що результати виборів були фальсифіковані.

Голова релігійної політичної партії "Джаміат Улема-і-Іслам" і колишній голова демократичного альянсу, який усунув Хана в результаті вотуму недовіри в 2022 році, Фазлур Рехман також заявив, що вибори були сфальсифіковані.

Читайте також: У Пакистані сталися сутички між прихильниками різних партій, є загиблі та поранені

Як повідомляв Укрінформ, 11 лютого виборча комісія Пакистану оголосила офіційні результати виборів, згідно з якими більшість місць у парламенті отримали незалежні кандидати, пов'язані з партією колишнього прем'єр-міністра Імрана Хана.

Фото: Arshad Arbab/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-