Через смерть Навального до МЗС Польщі викликали посла Росії

Через смерть Навального до МЗС Польщі викликали посла Росії

Укрінформ
До МЗС Польщі у вівторок було викликано посла Росії в Польщі у зв’язку зі смертю у колонії російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомляє польське зовнішньополітичне відомство, передає Укрінформ.

“20 лютого до МЗС викликали посла РФ Сергія Андрєєва. Міністерство закордонних справ закликало російську владу взяти на себе відповідальність за смерть Олексія Навального і провести повне і прозоре розслідування для встановлення обставин і причини його смерті”,- йдеться в повідомленні польського зовнішньополітичного відомства.

Як підкреслюється, разом з демократичною міжнародною спільнотою Польща із занепокоєнням спостерігає за зростанням кількості політичних в’язнів у Росії, багато з яких утримуються в колоніях у важких умовах, що загрожують їхньому життю та здоров’ю. Серед них є провідні активісти російської опозиції, зокрема Володимир Кара-Мурза чи Ілля Яшин.

«Смерть Навального і нелюдське поводження із ним перед тим є симптоматичними щодо поводження російської влади з політв’язнями, опозиціонерами та правозахисниками. Це не відповідає демократичним стандартам і є порушенням їхніх громадянських прав”,- йдеться в заяві МЗС РП.

У документі наголошується, що повне ігнорування моральних норм влада Росія демонструє не лише в контексті роботи з громадянським суспільством у країні, а й у війні, яка триває проти України.

“Польща закликає Росію притягнути до відповідальності винних у незаконній агресії проти України, компенсувати її жертвам і відповісти за злочини, скоєні проти української держави та її мирного населення”,- йдеться в заяві МЗС РП.

Читайте також: Євросоюз викликав «на килим» російського дипломата у зв’язку зі смертю Навального

Як відомо, 16 лютого управління ФСВП Ямало-Ненецького адміністративного округу РФ повідомило про смерть опозиціонера Олексія Навального у виправній колонії №3 у селищі Харп. У відомстві заявили, що політику стало зле під час прогулянки, він практично одразу знепритомнів. Медики не змогли врятувати його.

До МЗС багатьох демократичних країн викликано послів РФ, аби висловити протест з приводу смерті відомого російського опозиціонера, яку сприйнято як вбивство головного політичного суперника Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-