Прем’єрка Латвії: Загрозу від Росії має відчувати весь Альянс, а не лише країни Балтії

Прем’єрка Латвії: Загрозу від Росії має відчувати весь Альянс, а не лише країни Балтії

Укрінформ
Європейські країни у дискусіях втрачають дорогоцінний час, потрібний для підготовки до відбиття агресії Росії. Загрозу від РФ мають відчувати усі члени НАТО, а не лише країни Балтії.

На цьому в межах Мюнхенської безпекової конференції в неділю наголосила прем’єр-міністр Латвії Евіка Сіліня, передає Укрінформ.

За словами латвійської прем’єрки, європейці мають бути швидкими і рішучими і мати достатньо політичної волі, щоб без зволікань почати виробляти більше озброєння.

“Ми програємо через занурення в дискусії, втрачаючи дорогоцінний час. Латвія зараз виділяє 2,4% ВВП на оборону, а плануємо виділяти 3% ВВП. Це сильний меседж для усіх інших країн в ЄС та НАТО, що ми повинні діяти дуже швидко”,- зазначила Сіліня.

Вона зазначила, що без “парасольки безпеки” країнам Європи складно розвивати економіку, міжнародну торгівлю.

На її переконання, загрозу від дій Росії має відчувати весь Альянс, а не лише країни Балтії, адже вони також є частиною НАТО.

Прем’єрка Латвії наголосила, що Європа має бути швидкою і рішучою у своїх рішеннях.

“Ми повинні розуміти, шо в нас більше немає часу”,- констатувала Сіліня.

Читайте також: ЄС не зможе бути геополітичним гравцем без зміцнення оборони - Боррель

Як повідомляло агентство, віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина у коментарі Укрінформу на полях Мюнхенської безпекової конференції заявила, що Україна впевнено рухається до членства в НАТО, і будь-який новий генеральний секретар Альянсу зобов’язаний підтримувати цю динаміку.

Фото: Kārlis Miksons / Latvijas Televīzija

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-