Треба не допустити того, щоб Росія стала винятковою силою в Чорному морі - президентка Грузії

Треба не допустити того, щоб Росія стала винятковою силою в Чорному морі - президентка Грузії

Укрінформ
Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі наголосила на необхідності не допустити того, щоб Росія стала винятковою силою в Чорному морі, чого вона намагається досягти.

Про це Зурабішвілі сказала під час дискусії в рамках Мюнхенської безпекової конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я думаю, що в інтересах Європейського Союзу і, звичайно, Грузії, з метою нашої безпеки та наших зв’язків з Європою, необхідно не допустити того, щоб Росія стала винятковою силою в Чорному морі, чого вона намагається досягти. І це важливо для майбутнього, а також для комунікацій, які будуть такими важливими у найближчі роки та десятиліття для безпеки транспортування енергії. Ми повинні цьому запобігти”, - підкреслила вона.

Очільниця Грузії також зазначила, що сьогодні головне – це безпека, і цю потребу в безпеці водночас повинен відчувати ЄС.

За її словами, колишнє розширення ЄС фактично забезпечило додаткову безпеку для всього ЄС.

Читайте також: Президентка Грузії ініціює створення «Платформи єдності Європи»

“І наступне розширення, наше розширення, стане додатковим значенням безпеки для Європейського Союзу та для нас. Ось що таке солідарність і спільні цінності. І в нас є дуже важливе водночас безпекове питання, про яке ми мало говоримо – це Чорне море”, - сказала вона.

Як повідомляв Укрінформ, Росія станом на 8:00 неділі, 18 лютого, тримає у Чорному морі два кораблі, зокрема один носій крилатих ракет "Калібр" із загальним залпом до чотирьох ракет.

Мюнхенська конференція з безпеки проходить 16-18 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-