Компанія Mondelez заявила про рекордні прибутки в Росії у 2023 році - Reuters

Компанія Mondelez заявила про рекордні прибутки в Росії у 2023 році - Reuters

Укрінформ
Американська компанія Mondelez, яка внесена до списку спонсорів війни від українського Національного агентства з питань запобігання корупції, прозвітувала про найбільші прибутки від бізнесу в Росії у 2023 році, «ніж будь-коли раніше».

Як передає Укрінформ, про це йдеться у внутрішніх документах компанії, з якими ознайомилося агентство Reuters.

У минулорічній заяві Mondelez зазначала, що її бізнес в Росії постачає «товари тривалого зберігання, які є основними продуктами харчування для звичайних людей», і що зупинення діяльності «означало б зупинку поставок продовольства для багатьох родин, які не мають жодного відношення до війни».

Окрім цього, компанія припинила інвестиції у рекламу та заявила про повну автономію для філії в Росії.

Також у Mondelez зазначили, що «продукція, яка продається в Росії, тепер виробляється та розповсюджується на місці, без імпорту готової продукції з Європи в Росію або експорту з Росії в Європу».

Читайте також: Компанія Mondelez оголосила про скорочення діяльності в Росії

Однак документи, з якими ознайомилося агентство, показують, що на чолі російської філії Mondelez стоїть новий генеральний менеджер, який підпорядковується іншому керівнику, який, у свою чергу, підпорядковується президенту компанії у Європі Вінсу Груберу.

У звіті за 2023 рік, опублікованому Mondelez на початку лютого, компанія заявила, що її бізнес у Росії є «більш прибутковим, ніж будь-коли раніше». Зазначається, що продукти харчування не підпадають під жодні міжнародні санкції, через що Mondelez продовжує працювати в РФ.

Водночас конкретних даних щодо прибутків компанії у публікації не наведено, а останній звіт про прибутки компанії на її сайті – за 2022 рік.

Як повідомлялося, у травні 2023 року НАЗК внесло американську компанію з виробництва Mondelez International до переліку міжнародних спонсорів війни.

За даними агентства, інтереси компанії, що має річний дохід близько 26 млрд дол. і працює в 160 країнах світу, на російському ринку представляє ТОВ «Мон'дэлис Русь», що має три заводи: фабрику «Большевик», яка випускає печиво «Юбилейное», OREO, «Медвежонок Барни» та крекери TUC, виробництво в Покрові (шоколад Alpen Gold, «Воздушный», Milka та батончик Picnic), завод у Великому Новгороді (жувальна гумка Dirol і льодяники Halls). 

Читайте також: Mondelez, Mars і PepsiCo торік мали «шалені продажі» у Росії - ЗМІ

За підсумками воєнного 2022 року прибуток російського філіалу Mondelez International склав 339 млн дол. (+303% за рік), виторг – понад 1 млрд дол. (+38% за рік). Бюджет агресора компанія поповнила на понад 61 млн дол. податків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-