Брехню Росії про війну в Україні вже ніхто не сприймає серйозно - США в ОБСЄ

Брехню Росії про війну в Україні вже ніхто не сприймає серйозно - США в ОБСЄ

Укрінформ
Представник РФ в ОБСЄ багато разів поширював брехню щодо російської агресії проти України, тож його заяви вже ніхто не сприймає серйозно.

Про це заявив постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер на засіданні Постійної ради організації, передає кореспондент Укрінформу.

"Можна повторювати одну й ту саму брехню так багато разів, що зрештою переконуєш лише себе, але нікого більше. Я припускаю, що багато хто в цій Раді саме так ставляться до щотижневих заяв щодо України, зроблених російським представником", - сказав Карпентер.

Він нагадав, що два роки тому представники РФ стверджували, що повномасштабної війни проти України не буде, а всі заяви про це називали "інформаційним тероризмом". "Російські дипломати продовжували переконувати світ, що Росія не веде війну, а лише проводить "спеціальну військову операцію". Навіть сьогодні в Росії вас ув'язнять за те, що ви вголос скажете, що це насправді "війна", - зауважив Карпентер.

За його словами, зараз "зараз дехто в Росії все голосніше заявляє, що немає ніякої України, тому що все це – лише частина Росії". "Ті, хто зараз контролює Кремль, кажуть, що це правда, оскільки вони вважають, що Україна була частиною Росії з давніх часів. Кремль намагається утвердити свій контроль над минулим і виправдати свої безсовісні дії в сьогоденні за допомогою власного контрісторичного наративу", - заявив Карпентер.

Він підкреслив, що офіційний російський наратив про війну в Україні "пронизаний відвертою брехнею".

"Уявіть собі, що Друга світова війна розпочалася з агресії Польщі проти нацистської Німеччини, а не навпаки. Що можна сказати про офіційний наратив, який включає таке викривлення історії?.. А що можна сказати про твердження, що Україна розпочала війну проти Росії? Або про те, що НАТО створило "бази" в Україні? Або про те, що українці – це просто росіяни, але вони цього ще не усвідомлюють?" - наголосив американський посол.

Читайте також: Путін вибудовує свою політику за прикладом Гітлера - Україна в ОБСЄ

Водночас, за його словами, як засвідчив досвід Радянського Союзу, навіть найбільш репресивним режимам важко підтасовувати всі факти під свої пропагандистські цілі. "Неможливо приховати правду від світу, який прагне її дізнатися. Залізна завіса виявилася крихким бар'єром, так само як і російська завіса брехні сьогодні", - сказав Карпентер.

Як повідомляв Укрінформ, скандально відомий американський телеведучий Такер Карлсон узяв у Володимира Путіна інтерв’ю, у якому той повномасштабне вторгнення в Україну представляв як спробу повернути "історично російські землі".

Також російський диктатор заявив, що "поляки загралися" та "змусили Гітлера розпочати Другу світову війну саме з них".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-