Готував підпали: у Польщі затримали  агента РФ з українським паспортом

Готував підпали: у Польщі затримали агента РФ з українським паспортом

Укрінформ
Співробітники Агентства внутрішньої безпеки (ABW) Польщі затримали громадянина України, який діяв в інтересах російських спецслужб.

Про це повідомив департамент національної безпеки канцелярії прем'єр-міністра РП, передає Укрінформ із посиланням на PAP.

Згідно з повідомленням, громадянина України затримано 31 січня у Вроцлаві. Особа мала діяти у складі організованого злочинного угруповання і на замовлення російських спецслужб готувалася до вчинення диверсій та актів саботажу. Зокрема, йдеться про підготовку підпалу будівель у Вроцлаві.

“Агентство внутрішньої безпеки отримало інформацію про те, що громадянин України, діючи за вказівкою російських спецслужб, планує вчинити на території Польщі дії, спрямовані на підпал об’єктів у Вроцлаві, які розташовані в безпосередній близькості від елементів інфраструктури стратегічного характеру", - йдеться в повідомленні департаменту національної безпеки канцелярії прем'єр-міністра РП.

Під час затримання співробітники ABW обшукали чоловіка та його багаж і виявили докази запланованого злочину.

Читайте також: СБУ запобігла передачі Росії та Ірану новітніх технологій у сфері військового кораблебудування

У результаті слідства затриманому висунуто звинувачення щодо участі в міжнародному організованому злочинному угрупованні, а також у плануванні диверсійно-підривної діяльності на території Польщі на замовлення російських спецслужб.

Чоловіка арештовано на три місяці.

За цей злочин йому загрожує до 12-ти років ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, суд Любліна 19 грудня визнав 14 громадян Росії, Білорусі та України винними у підготовці диверсій на користь Москви у складі шпигунського угруповання.

Фото: РАР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-