Ухвалення Конгресом допомоги Україні відповідає інтересам безпеки США - Столтенберг

Ухвалення Конгресом допомоги Україні відповідає інтересам безпеки США - Столтенберг

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сподівається, що Конгрес США прийме позитивне рішення щодо пакету підтримки для України, тому що така допомога відповідає інтересам безпеки самих Сполучених Штатів.

Про це керівник Альянсу заявив сьогодні у Брюсселі під час прес-конференції за підсумками зустрічі міністрів оборони НАТО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо президент Путін виграє в Україні, це також буде викликом для нас і посланням для інших авторитарних лідерів, не лише для Путіна, але також для президента Сі, що з використанням військової сили вони можуть отримати все, чого хочуть. Те. що відбувається в Україні сьогодні, може відбутися в Тайвані завтра. Тож це має значення для нашої безпеки, це має значення для безпеки Америки, і я очікую, що більшість, яка є у Конгресі, дозволить, тим чи іншим чином досягти рішення», - підкреслив Єнс Столтенберг.

Він зауважив, що під час нещодавнього візиту до США багато часу провів у Конгресі, де відчув двопартійну підтримку більшості для широкої підтримки України, та висловив сподівання, що така більшість, тим чи іншим чином, дозволить прийняти позитивне рішення.

Читайте також: Мільйон дронів та коаліція з розмінування: про що домовилися під час Ради Україна-НАТО

«Я також зустрівся із спікером Палати (представників – ред.) Майком Джонсоном. Ми, насправді, прийняли спільну заяву, що президент Путін не має виграти в Україні, і це вимагає підтримки від усіх союзників по НАТО… Не моя справа – давати будь-які гарантії щодо рішення суверенного парламенту. Але, на основі послань, на основі політичної реальності та на основі безпекових інтересів США, ми не можемо дозволити президенту Путіну перемогти», - наголосив генеральний секретар НАТО.

Він зауважив, що той факт, що США не були здатними прийняти рішення на цей момент, вже має свої негативні наслідки, тому що це відбивається на загальному потоці допомоги в Україну. Певним чином це компенсується за рахунок підвищення обсягів допомоги від європейських союзників, які надають Україні більше військової, фінансової та гуманітарної допомоги. Але важливо, щоб США також продовжували надавати суттєву допомогу для України.

Читайте також: Міністр фінансів США: Маємо підтримати Україну і зупинити Росію, яка загрожує іншим країнам

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі відбулася зустріч міністрів оборони країн Альянсу, в рамках якої проведено засідання Ради Україна-НАТО. Міністр оборони України Рустем Умєров взяв участь у цьому заході в режимі телеконференції.

Фото: EFE/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-