Канада закуповує для свого контингенту в Латвії засоби боротьби з дронами

Канада закуповує для свого контингенту в Латвії засоби боротьби з дронами

Укрінформ
Канада уклала контракти на закупівлю засобів протиповітряної оборони та боротьби з безпілотниками для потреб канадських військ, розгорнутих у Латвії на східному фланзі НАТО.

Про це у Брюсселі у рамках зустрічі очільників оборонних відомств країн НАТО сказав міністр національної оборони Канади Білл Блер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Канада в терміновому порядку закуповує нові засоби для канадських військ, які будуть розгорнуті разом з НАТО в Латвії... По-перше, Канада вже завершила закупівлю засобів протиповітряної оборони для військовослужбовців канадських збройних сил в Латвії, і ми купуємо систему протиповітряної оборони RBS-70NG за рахунок інвестицій у розмірі близько 227 млн доларів», - сказав він.

За словами міністра, ця система ППО захищатиме канадські війська в Латвії від повітряних загроз, зокрема від літаків, гелікоптерів і безпілотників.

«По-друге, Канада завершила закупівлю нового обладнання для боротьби з безпілотниками, яке дозволить канадським солдатам в Латвії виявляти, стримувати та захищатись від малих безпілотників, які намагатимуться завдати їм шкоди. Завдяки інвестиціям в розмірі близько 46 млн доларів ми забезпечуємо наші війська системами, які можуть наводитися на ці безпілотники, вражати їх та знищувати», - сказав Блер.

Читайте також: Канада та США обговорили допомогу Україні

Він додав, що міністерство оборони Канади завершило укладання контрактів на закупівлю протитанкової зброї, про що було оголошено раніше в грудні.

«Ці оборонні закупівлі є одним із способів посилення присутності Канади в Латвії. До 2026 року ми подвоїмо нашу військову присутність та оперативне розгортання до 2200 військовослужбовців», - заявив канадський міністр.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Канада оголосила про виділення Україні 60 млн доларів (близько 46 млн дол. США) на підтримку майбутнього авіафлоту F-16.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-