Конфіскація майна за «фейки» про армію РФ - Путін підписав закон

Конфіскація майна за «фейки» про армію РФ - Путін підписав закон

Укрінформ
Російський диктатор Володимир Путін підписав закон про конфіскацію майна у засуджених за низкою кримінальних статей, у тому числі за "фейки" про російську армію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на офіційний портал правової інформації РФ.

Тепер російська влада зможе конфіскувати "гроші, цінності та інше майно", якщо вони використовувалися або призначалися для "діяльності, спрямованої проти безпеки РФ".

У законі перелічено кілька статей, у засуджених за якими можуть конфіскувати майно. Серед них – поширення так званих фейків про російську армію, дезертирство, невиконання наказу, участь у небажаній організації, а також "публічні заклики, спрямовані проти безпеки держави". Більшість цих статей було додано до Кримінального кодексу або посилено після повномасштабного російського вторгнення в Україну.

За словами голови Держдуми В'ячеслава Володіна, ухвалене рішення "дозволить карати тих, хто веде діяльність проти своєї країни, – позбавляти цих негідників почесних звань, а також конфіскувати їхнє майно, гроші та інші цінності".

Ще більш конкретно висловився депутат від ЛДПР Андрій Луговий (визнаний Великою Британією безпосереднім виконавцем отруєння в Лондоні Олександра Литвиненка). "Будь-хто, хто спробує завдати шкоди батьківщині, втратить все і здохне там, за межами нашої країни, як останній собака", – пояснив Луговий сенс закону.

Читайте також: Генпрокуратура РФ звітувала про майже 200 тисяч блокувань через «фейки» про армію за два роки

При цьому Кримінальний кодекс РФ передбачає, що може бути конфісковано лише майно, одержане внаслідок скоєння злочину або використане для його скоєння.

"Фейками" російські суди визнають повідомлення про війну в Україні, які не збігаються із версією Міноборони Росії.

Як повідомлялося, зазначений законопроєкт був внесений до російської Держдуми 22 січня, одноголосно ухвалений там 31 січня. Рада Федерації РФ схвалила його 7 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-