Президентка й уряд Грузії їдуть на Мюнхенську конференцію окремими делегаціями

Президентка й уряд Грузії їдуть на Мюнхенську конференцію окремими делегаціями

Укрінформ
Команда президентки Грузії Саломе Зурабішвілі та уряду країни, які в опозиції одне до одного, поїдуть на Мюнхенську безпекову конференцію окремими делегаціями.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsGeorgia.

"Президент Грузії планує взяти участь у Мюнхенській безпековій конференції", – йдеться у повідомленні.

За даними опозиційного телеканалу Formula, делегація Зурабішвілі вже вирушила до Німеччини. В адміністрації президентки підтвердили, що вона отримала офіційне запрошення від організаторів Мюнхенської конференції.

Зазначається, що уряд Грузії надсилатиме на захід власну делегацію. Її очолить керівник МЗС країни Ілля Дарчіашвілі. Торік її очолював прем’єр-міністр, цього разу зміну представника пояснили тим, що новий очільник уряду Іраклій Кобахідзе готується до візиту у Брюссель.

У керівній партії "Грузинська мрія" заявили, що Саломе Зурабішвілі своєю поїздкою до Мюнхена "продовжує практику порушення Конституції".

У 2023 році партія вже намагалася оголосити їй імпічмент за візити до західних країн без погодження уряду, але на це партії не вистачало голосів.

Читайте також: У Грузії президентку знову не запросили на «конференцію послів»

Як повідомлялося, Мюнхенська безпекова конференція відбуватиметься 16-18 лютого. Україна представить на Мюнхенській безпековій конференції своє бачення цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-