Мюнхенська безпекова конференція пройде без РФ та Ірану

Мюнхенська безпекова конференція пройде без РФ та Ірану

Укрінформ
На цьогорічну Мюнхенську безпекову конференцію, яка пройде з 16 по 18 лютого, не запросили урядовців з Росії, Ірану, а також представників низки німецьких політичних партій.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

Очікується, що цьогоріч в конференції візьмуть участь близько 50 лідерів країн та 100 міністрів. На неї зазвичай запрошують високопосадовців, які ухвалюють рішення з політики безпеки, для обговорення поточних і майбутніх викликів.

Втім, як зауважив очільник форуму Крістоф Гойсген, днями президент Росії Володимир Путін заявив, що не готовий вести переговори з чинним урядом України. «Іншими словами, серйозної готовності до розмови немає», - зазначив Гойсген.

Він додав, що, за словами представників урядів Німеччини і США, Іран також не зацікавлений в проведенні переговорів.

Тому від обох цих країн в форумі братимуть представники неурядових організацій, а від РФ також - опозиційні політики. Минулоріч Гойсген дотримувався такого ж підходу до питання участі представників Росії.

"Хоча довгий час на конференцію було заведено запрошувати політиків усіх партій, представлених у Бундестазі, минулого року її організатори відмовились від такої практики, зокрема, не запросивши представників АдН... Такої ж позиції він дотримуватиметься щодо АдН і цього року. Також на форумі не буде представників новоствореної лівої популістської партії "Союз Сари Ваґенкнехт - здоровий глузд і справедливість" (Bündnis Sahra Wagenknecht - Vernunft und Gerechtigkeit, BSW)", - йдеться у повідомленні видання.

Читайте також: Голова Мюнхенської конференції хоче розширити G7 до G9

Як повідомляв Укрінформ, торік у 59-й Мюнхенській безпековій конференції, яка проходила 17-19 лютого, взяли участь близько 700 учасників. Гойсген уперше головував на ній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-