Німеччина посилить боротьбу з праворадикальною дезінформацією

Німеччина посилить боротьбу з праворадикальною дезінформацією

Укрінформ
Німецькі правоохоронці обіцяють посилити протидію правим екстремістам, мові ненависті та дезінформації, для чого, серед іншого, буде створено підрозділ раннього виявлення.

Про це сказала міністр внутрішніх справ ФРН Ненсі Фезер на пресконференції 13 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми хочемо використовувати всі інструменти верховенства права, щоб захистити нашу демократію. Ми хочемо знищити правоекстремістські мережі, позбавити їх доходів і вилучити в них зброю… Ми повинні зробити все, що в наших силах, щоб ця нелюдська ідеологія не поглинала наше суспільство», - заявила глава німецького МВС.

Одним із головних завдань стане протидія іноземному впливу та дезінформації, за допомогою яких праві екстремісти хочуть підірвати довіру до держави.

«Вони поділяють цю мету з іноземними гравцями. Автократичні держави використовують фальшиві облікові записи для створення штучного охоплення або вигадують історії за допомогою зображень на основі ШІ. Вони намагаються маніпулювати вільним формуванням думок за допомогою скоординованих кампаній впливу», - сказала Фезер і підтвердила, що активізація зусиль пов’язана з гібридною війною, яку веде Росія.

Вона запевнила, що Федеральне відомство з охорони конституції (контррозвідка) уважно стежить за цими подіями та вживає контрзаходів. У самому Міністерстві внутрішніх справ створюється новий підрозділ раннього виявлення, який матиме змогу «виявляти іноземні маніпуляції та впливати на кампанії на ранній стадії».

Держава, за словами очільниці МВС ФРН, має ставитися до правоекстремістських мереж як до організованих злочинних груп. Це означає послідовне покарання за кожне порушення закону, «обрізання» джерел фінансування та викриття транснаціональних мереж.

«Ненависть до правих екстремістів не можна ані експортувати з Німеччини, ані імпортувати до Німеччини. Саме тому МВС працює разом з відповідальними державними органами, щоб якомога більше запобігти в'їзду та виїзду з країни правих екстремістів», - підкреслила Фезер.

Боротьба з ненавистю в Інтернеті визначена як один з центральних пунктів. Відповідні органи обіцяють працювати над «демонтажем» правих екстремістських мереж.

Важливим напрямком діяльності є протидія антисемітизму, особливо після терористичної атаки ХАМАСу на Ізраїль, що призвело до спалаху антиєврейських настроїв. Фінансування Центральної ради євреїв було збільшено з 13 до 22 мільйонів євро на рік.

Читайте також: Акція проти правих екстремістів у Берліні зібрала 150 тисяч осіб

Фезер разом із президентом Федерального відомства з охорони конституції Томасом Гальденвангом і президентом Федерального відомства кримінальної поліції Хольгером Мюнхом представили новий пакет заходів на захист демократії та проти правого екстремізму. Заходи передбачені як репресивні, так і превентивні.

Як повідомляв Укрінформ, канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що праві сили, популісти, становлять загрозу демократії і закликав протиставити силу народу та не допустити повторення помилок історії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-