Глави МЗС Веймарського трикутника обговорили боротьбу з дезінформацією РФ та безпекові виклики

Глави МЗС Веймарського трикутника обговорили боротьбу з дезінформацією РФ та безпекові виклики

Укрінформ
Очільники дипломатії Німеччини, Франції та Польщі обговорили допомогу Україні, боротьбу з російською дезінформацією та безпекові виклики.

Міністри закордонних справ Веймарського трикутника провели спільне засідання у замку Ла Сель-Сен-Клу біля Парижа, передає кореспондент Укрінформу.

«Українці вже два роки мужньо чинять опір російському терору. Ми будемо залишатися з ними доти, доки український народ потребуватиме нас. Посилення нашої підтримки залежить від спільної роботи Франції, Німеччини і Польщі протягом наступних місяців і навіть років, а також від нашої здатності діяти разом в Європейському Союзі та в НАТО», - сказала міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок на спільній пресконференції.

Вона також повідомила про ліквідацію в Німеччині величезної проросійської дезінформаційної мережі та заявила про розвиток співпраці для боротьби з російською пропагандою. «Аналітичні служби в наших країнах вже працюють разом, і це те, що ми хочемо розвивати, тому що ми не дозволимо, щоб довіра людей до наших демократій свідомо і систематично підривалася зовнішніми силами», наголосила Бербок.

Очільник французької дипломатії Стефан Сежурне заявив, що Європа не дасть Росії вкрасти вільні голоси 400 мільйонів виборців, які голосуватимуть цього літа.

«Сьогодні разом з моїми німецькими та польськими колегами ми запускаємо механізм попередження у Веймарському форматі, систему реагування для публічного засудження іноземного втручання, яке є неприйнятним, і ми мобілізуємо всі важелі, щоб виявити його, кваліфікувати, засудити і зробити загальновідомим», - наголосив він.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський підкреслив, що диктатор, який напав на Європу на Сході «спробує силою змінити кордони Європи і брехнею та демагогією спочатку перемогти Україну, а потім розколоти Атлантичний пакт».

«Ми повинні виконати наші зобов'язання перед Україною, а також повинні повністю імплементувати санкції, які ми самі наклали на Росію, та протистояти російській дезінформаційній кампанії та кібератакам. Ми повинні посилити нашу пильність і співпрацю, щоб не допустити процвітання такого типу методів», - заявив Сікорський.

На його думку, Веймарський трикутник є корисним інструментом для збереження єдності Європи та гарантії демократії. Учасники формату ухвалили підсумкову декларацію та домовились знову зустрітись на початку літа.

Читайте також: Туск заявив про активізацію Веймарського трикутника для безпеки Європи

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ країн Веймарського трикутника обговорять 12 лютого низку питань, серед яких підтримка України.

Нагадаємо, Веймарський трикутник був створений в 1991 році як формат міжнародної співпраці Польщі, Німеччини і Франції.

Фото: DW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-