Північна Корея заявила про розробку нових керованих снарядів для РСЗВ

Північна Корея заявила про розробку нових керованих снарядів для РСЗВ

Укрінформ
Академія національної оборони КНДР заявила про успішні випробування розробленого її фахівцями нового керованого снаряда для реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) та системи управління польотом.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на північнокорейське державне інформагентство KCNA повідомляє Yonhap.

Північнокорейські військові в неділю випробували керовані снаряди до РСЗВ калібру 240 мм, аби перевірити їх бойові характеристики та оцінити точність ураження.

В Пхеньяні переконані, що таке технічне вдосконалення дозволить істотно посилити вогневу міць РСЗВ та допоможе переоцінити стратегічну цінність і корисність ракетної установки калібру 240 мм у бік збільшення її ролі на полі бою.

КНДР тримає РСЗВ калібру 240-мм розгорнутими поблизу кордону з Південною Кореєю навпроти столиці останньої, погрожуючи в разі війни атакувати Сеул.

Південнокорейські військові підтвердили проведення в КНДР стрільб із РСЗВ. Вони виявили ракетну систему Півночі, яка стріляла в бік Жовтого моря з району поблизу західного портового міста Нампхо, але не оприлюднили цю інформацію для громадськості, оскільки повідомляють лише про запуски балістичних ракет чи іншої великої зброї.

Нинішнє випробування відбулось на тлі поглиблення військової співпраці між Москвою та Пхеньяном і високої імовірності того, що нові снаряди можуть бути експортовані до Росії для використання нею у війні проти України.

Читайте також: Лідер КНДР заявив про намір окупувати Південну Корею у разі війни

На думку деяких південнокорейських фахівців, удосконалений 240-мм снаряд може мати подвійне призначення: з практичної точки зору КНДР може продавати їх до Росії, тоді як із політичної – використовувати для посилення тиску на Південь.

Нагадаємо, 240-мм боєприпаси можуть використовуватись у російських РСЗВ «Чебурашка» (БМ-24 розробки 1950-х років), проте такий калібр не є стандартним для армії РФ. Вважається, що вони виготовлялися в одиничних екземплярах.

До повномасштабного вторгнення кілька цих РСЗВ знаходились на озброєнні підрозділів так званого «1-го армійського корпусу» терористичної ДНР і в російській пропаганді подавались як кустарний виріб, зроблений на тимчасово окупованій частині Донеччини.

Натомість армія КНДР має цілу лінійку РСЗВ під калібр 240-мм, ті ж самі БМ-24 та модернізовані зразки під індексами M-1985, M-1989 та M-1991.

Як повідомляв Укрінформ, українські експерти навчилися ідентифікувати північнокорейські ракети, якими РФ завдає ударів по цивільній інфраструктурі, та вже зібрали базу уламків північнокорейських ракет.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-