У Штатах виявили підводний «Стоунхендж»

У Штатах виявили підводний «Стоунхендж»

Фото
Укрінформ
Науковці виявили на дні озера Мічиган в США рештки таємничої доісторичної споруди.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише видання Arkeo News.

“Доісторичну споруду, яка нагадує славнозвісний англійський Стоунхендж, було виявлено у затоці Грант Траверс в озері Мічиган”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що знахідку виявив відомий професор підводної археології Марк Холі із Північно-західного університету Мічигану. “Коли археологи шукали на дні озера Мічиган уламки суден, вони виявили камінь із доісторичним різьбленням мастодонта, а також камені, виставлені у подібній до Стоунхенджу формі”, - стверджує Arkeo News.Фото: Dr. HolleyФото: Dr. Holley

Кам’яну формацію протяжністю більше 1,6 км було виявлено на глибині 12 метрів. “Вік каменів становить близько 11 тис. років. Це - за 4 тис. років до часу побудови Стоунхенджу й приблизно через 2 тис. років після завершення Льодовикового періоду. Її було створено, коли дно озера було сухим й до того, як утворилася затока Грант Траверс”, - пояснює видання.

Читайте також: Китай повернув втрачену культурну реліквію після 40 років пошуків

Науковцям поки не вдалося встановити призначення формації. Одна із версій стверджує, що камені були розташовані таким чином, аби полегшити полювання на оленів.

Як повідомляв Укрінформ, археологи у центрі Лондона знайшли добре збережене поховальне ложе разом із п’ятьма дубовими трунами на місці колишнього римського кладовища біля віадука Холборн.

Фото: Creative Commons

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-