Війна в Україні триватиме, доки Росія не зрозуміє неможливість перемогти - прем'єрка Естонії

Війна в Україні триватиме, доки Росія не зрозуміє неможливість перемогти - прем'єрка Естонії

Укрінформ
Війна РФ проти України триватиме доти, поки Росія не зрозуміє, що вона не може здобути перемогу, а тому важливим є продовження підтримки України та надання їй усього, що вона потребує.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявила прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас в інтерв’ю австрійській газеті Der Standard.

«Війна все ще триває. Ми не повинні потрапляти у різні розставлені пастки. Помилково вважати, що війну можна виграти швидко. Росія готується до тривалого періоду війни. Війна триватиме доти, доки Росія не зрозуміє, що не може перемогти», - прокоментувала Каллас питання про те, чи буде 2024 рік вирішальним в долі України.

За словами прем'єрки Естонії, одна з пасток полягає в тому, що «про мир можна домовитися». «Якщо ми погодимося на захоплення територій, то потреби Росії будуть задоволені. Це неправда, що після цього все раптом стане мирним», - вважає Каллас.

Ще одна пастка пов’язана зі страхом та побоюванням «більшого провокування» Росії. «Існує також пастка страху. Росія грає з ним. Четверта пастка полягає в нас самих - якщо ми скажемо, що наші заходи лише ще більше спровокують росіян. Все відбувається навпаки. Росію провокує слабкість, а не сила», - зазначила естонська прем’єрка.

Читайте також: Прем’єрка Естонії: Якщо партнери України нададуть їй по 0,25% ВПП, це забезпечить перемогу

Вона наголосила, що вирішальним питанням на війні є наявність достатньої кількості боєприпасів.

«Саме тому ми вирішили надати один мільйон артилерійських снарядів. Коаліція у форматі «Рамштайн» має у 13 разів більший бюджет, ніж Росія. Ми сильніші, але ми повинні допомогти Україні захистити себе і дати їй те, що вона потребує. Ми маємо вірити в перемогу України, а не в те, що Росія так чи інакше переможе. Росія хоче, щоб ми вірили, що Україна не може перемогти, аби ми перестали її підтримувати», - переконана прем'єрка Естонії.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр оборони Естонії Ханно Певкур заявив, що ЄС має швидко виконати взяті зобов’язання та поставити в Україну мільйон або навіть більше артилерійських снарядів.

Фото: Government Office

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-