Хунта М’янми оголосила обов’язкову військову службу для молоді

Хунта М’янми оголосила обов’язкову військову службу для молоді

Укрінформ
Хунта М’янми оголосила про запровадження обов’язкової військової служби для молодих людей, імовірно, щоб компенсувати втрати солдатів у боротьбі з продемократичними силами та ополченнями етнічних меншин.

Про це з посиланням на державні ЗМІ країни повідомляє NHK, передає Укрінформ.

Обов’язкова військова служба впроваджується відповідно до закону М’янми про обов’язковий призов, прийнятого ще в 2010 році.

Вона стосуватиметься чоловіків віком від 18 до 35 років та жінок від 18 до 27 років, які повинні будуть служити до двох років у мирний час та до п’яти - в умовах дії надзвичайного стану.

У керівництві хунти заявили, що кожен громадянин зобов’язаний захищати незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни.

Військові захопили владу у М’янмі в результаті державного перевороту в лютому 2021 року, проте не змогли взяти під контроль усю територію країни й із того часу ведуть боротьбу з продемократичними силами та збройними формуваннями етнічних меншин.

Читайте також: Повстанці М’янми взяли під контроль ключове місто біля кордону з Китаєм

Від жовтня минулого року, коли противники хунти почали скоординовані наступальні дії в східному штаті Шан, в її армії спостерігаються значні людські втрати через збільшення кількості загиблих у збройних сутичках та зростаючу чисельність солдатів, які здаються в полон противникам правлячого режиму.

Як повідомляв Укрінформ, за посередництва Китаю та зусиль, спрямованих на досягнення прогресу, представники збройних сил М’янми та трьох етнічних озброєних груп на півночі М’янми провели мирні переговори в китайському місті Куньмін та досягли офіційної угоди про припинення вогню.

 Фото: newsofbahrain.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-