Військове керівництво та етнічні озброєні групи М'янми досягли перемир'я

Військове керівництво та етнічні озброєні групи М'янми досягли перемир'я

Укрінформ
За посередництва Китаю та зусиль, спрямованих на досягнення прогресу, представники збройних сил М’янми та трьох етнічних озброєних груп на півночі М’янми провели мирні переговори в китайському місті Куньмін та досягли офіційної угоди про припинення вогню.

Як передає Укрінформ, про це заявила речниця МЗС Китаю Мао Нін, повідомляє агенція Xinhua.

"За посередництва та сприяння китайської сторони представники збройних сил М’янми та трьох етнічних озброєних груп на півночі М’янми провели мирні переговори у Куньміні, провінція Юньнань на південному заході Китаю, з середи по четвер та досягли офіційної угоди про припинення вогню", - повідомила Мао Нін.

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого військові М'янми відсторонили від влади цивільне керівництво держави та оголосили надзвичайний стан.

Колишній генерал та віцепрезидент М'їн Све тепер виконуватиме роль перехідного голови держави. Втім, вся повнота влади належатиме керівнику збройних сил Мін Аун Хлайну. Поки діятиме надзвичайний стан, саме він буде головною особою держави.

Читайте також: Хунта у М'янмі амністує 9,6 тисячі в'язнів до Дня незалежності

Керівниця правлячої партії М'янми "Національна ліга за демократію", очільниця МЗС та фактична лідер країни Аун Сан Су Чжи та президент країни Он М'їн були заарештовані.

Військові обгрунтовували свої дії заявами про маніпуляції на парламентських виборах у листопаді, на яких перемогла партія Су Чжи. Багато країн засудили цей переворот.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-