Хунта у М'янмі амністує 9,6 тисячі в'язнів до Дня незалежності

Хунта у М'янмі амністує 9,6 тисячі в'язнів до Дня незалежності

Укрінформ
Військовий уряд М'янми до Дня незалежності звільнить за амністією 9652 ув'язнених, у тому числі 114 іноземців.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

"З метою підтримки відносин з іншими країнами та з гуманітарних міркувань 114 іноземних в'язнів будуть помилувані. Їх депортують", - йдеться у повідомленні хунти.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що у колишній столиці країни Янгоні групи людей зібралися біля в'язниці Інсейн в очікуванні звільнення ув'язнених.

Серед тих, хто перебуває в ув'язненні, - колишній лідер країни, лауреат Нобелівської премії Аун Сан Су Чжі. Суд визнав її винною у низці злочинів - від підбурювання і фальсифікації виборів до корупції. Вона може провести за ґратами загалом 33 роки. Аун Сан Су Чжі заперечує всі обвинувачення і оскаржує вирок.

Як повідомлялося, 1 лютого 2021 року військові в М'янмі відсторонили від влади цивільне керівництво держави і оголосили надзвичайний стан. Вони обгрунтовували свої дії заявами про маніпуляції на парламентських виборах у листопаді.

Читайте також: Нідерланди долучаться до позову про геноцид проти М'янми в Міжнародному суді ООН

Керівник правлячої партії М'янми "Національна ліга за демократію", глава МЗС і фактичний лідер країни Аун Сан Су Чжі і президент Він М'їн були заарештовані.

Арешт лауреата Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжі викликав масові протести та сутички із силовиками, внаслідок яких загинули майже 1500 цивільних.

 Фото: newsofbahrain.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-