Німеччина за п'ять років має бути готова до війни - генерал бундесверу

Німеччина за п'ять років має бути готова до війни - генерал бундесверу

Укрінформ
Німеччина, НАТО мають бути готовими до війни через 5 років, для чого потрібно зміцнити військо та змінити ментальність.

Про це в інтерв’ю виданню Welt am Sonntag заявив генеральний інспектор бундесверу Карстен Броєр, передає Укрінформ.

Генерал переконаний, що час для досягнення бундесвером стану боєготовності не є нескінченним.

«Вперше після закінчення холодної війни ззовні виникла загроза можливої війни. Коли я стежу за аналітикою і бачу, який потенціал військової загрози виходить з Росії, то для нас це означає п’ять-вісім років на підготовку. Це не означає, що буде війна. Але вона можлива. І оскільки я військовий, то кажу: за п’ять років ми маємо бути готові до війни», - заявив Броєр.

За його словами, боєздатність — це набагато більше ніж готовність персоналу та матеріалів, йдеться також про необхідні зміни ментальності. Потрібна зміна мислення як у суспільстві, так і, насамперед, у бундесвері. Важливим воєначальник назвав стримування, що означає спроможність захистити себе і таким чином зробити ризик нападу настільки високим, що противник вирішить відмовитися від нього.

Говорячи про готовність Путіна не обмежитися Україною, Броєр назвав це «наміром», який має російський президент.

«Я впізнаю це в Путіна з того, що він написав і сказав, і з його дій в Україні. А також з військового потенціалу. Ми бачили, що в Росії Дума вирішила перейти на військову економіку. Тож потенціал наразі зростає», - сказав генерал.

Те, що відбувається в Україні, зауважив генеральний інспектор, має ознаки битви на виснаження, а її подальший розвиток залежатиме, за його оцінкою, перш за все від того, скільки резервів людей і техніки Путін матиме для її продовження. Але він, як і раніше, може закінчити цю війну, додав німецький військовий.

Стосовно допомоги Заходу, конкретно Німеччини Україні, Броєр запевнив, що ФРН дійсно «доходить до крайнощів» у тому, що стосується підтримки матеріалами та навчальними можливостями. Генерал не погодився з твердженнями про «свідоме обмеження допомоги» - так, щоби не дати Україні програти, але водночас не надати можливості зробити потужний прорив.

«Наше обмеження полягає в тому, що ми маємо в наявності та що може бути виготовлено та доставлено від промисловості. За наявності вищих промислових потужностей Україна могла би отримати більше підтримки», - зазначив Броєр.

Генерал-майор в березні 2023 року обійняв посаду генерального інспектора бундесверу, що є посадою найвищого військовослужбовця збройних сил ФРН і їх вищим військовим представником.

Читайте також: Мішель вважає за необхідне повернутися до ідеї Європейської оборонної спільноти

Як повідомлялося, генеральний секретар Єнс Столтенберг закликав країни НАТО значно збільшити випуск воєнної техніки та боєприпасів.

Фото: Amin Akhtar/WELT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-