Допомога Україні: Сенат США проголосував за розгляд законопроєкту

Допомога Україні: Сенат США проголосував за розгляд законопроєкту

Укрінформ
Верхня палата Конгресу США змогла зібрати необхідну кількість голосів для того, щоб перейти до розгляду законодавства про допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню в загальному розмірі $95 мільярдів.

Процедурне голосування відбулося в четвер, передає власний кореспондент Укрінформу.

Так, 67 сенаторів проголосували за рішення, яке забезпечить подальший процес розгляду й ухвалення документа, 32 висловилися проти. Для того, щоб рішення вважалося ухваленим, 100-мандатному Сенату необхідно отримати щонайменше 60 голосів.

«Це дуже добре, що Сенат щойно проголосував за те, щоб перейти до розгляду законопроєкту про додаткове фінансування потреб національної безпеки. Це є дуже гарним першим кроком», - заявив за результатами голосування лідер демократичної більшості сенатор Чак Шумер.

Очікується, що найближчим часом верхня палата Конгресу США голосуватиме за сам проєкт закону, аби передати його потім на розгляд Палати представників.

Законопроєкт передбачає понад $60 мільярдів як підтримку України, а також приблизно $35 мільярдів допомоги Ізраїлю та іншим союзникам США.

Керівник Офісу Президента Україні Андрій Єрмак подякував Сенату США за рішення про подальший розгляд законопроєкту щодо допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню.

«Історичне голосування! Глибоко вдячний Сенату США за рішучість у захисті наших цінностей та незалежності. Це важливий крок у зміцненні нашої спільної боротьби за мир та свободу. Переконаний, що разом ми здатні до великих звершень», - написав Єрмак у Телеграмі.

Читайте також: Огризко про допомогу США Україні: Роботи багато, але не думаю, що «все пропало»

Як повідомляв Укрінформ, у середу Сенат США заблокував комплексний законопроєкт, який, крім зовнішньої допомоги іншим країнам, містив ще фінансування на посилення кордону, а також проведення реформи в міграційній політиці США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-