Тайвань заборонив експорт близько 80 видів високотехнологічних верстатів до Росії та Білорусі

Тайвань заборонив експорт близько 80 видів високотехнологічних верстатів до Росії та Білорусі

Укрінформ
Тайвань додав 77 найменувань високотехнологічних промислових верстатів до переліку заборонених для експорту до Росії та Білорусі, аби запобігти їх використанню для виробництва зброї у війні проти України.

Про це з посиланням на тайванське Міністерство економіки повідомляє інформагентство CNA, передає Укрінформ.

Додане до нового списку експортного контролю обладнання включає високотехнологічні верстати з числовим програмним управлінням (ЧПУ), обробні центри, токарні, фрезерні та шліфувальні верстати.

Рішення набуде чинності за місяць, 8 березня.

Уряд Тайваню почав запроваджувати контроль над експортом високоточних верстатів до Росії та Білорусі минулого року і продовжує розширювати їх перелік паралельно з санкціями Європейського Союзу, Сполучених Штатів і Японії.

За даними тайванського уряду, вартість експорту до Росії доданих до заборонного списку 77 товарів минулого року склала $45 мільйонів, що близько 1% від загального експорту Тайваню до РФ.

Міністерство також звернулося до тайванських виробників, які експортують продукцію до Туреччини та Об’єднаних Арабських Еміратів, передбачити в угодах із партнерами з цих країн їх зобов’язання не передавати тайванську продукцію до Росії та Білорусі.

Читайте також: Більшість мікросхем у зброї РФ мають американське та європейське походження - Bloomberg

Уряд Тайваню остерігається, що в разі підтвердження інформації про використання Росією виготовлених на острові верстатів для виробництва зброї його ключові партнери з Німеччини та Японії можуть відмовитись постачати компоненти на Тайвань, що завдасть значних втрат верстатобудівній промисловості острова.

Як повідомляв Укрінформ, Тайвань посилив контроль за експортом товарів, щоб запобігти їх використанню Росією у війні проти України, та збільшив штрафи за перші порушення правил експорту до РФ більш ніж у 15 разів – до 1 мільйона нових тайванських доларів (32 055 доларів США).

Фото: Unsplash

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-