Фінляндія залишить закритим кордон із Росією до квітня

Фінляндія залишить закритим кордон із Росією до квітня

Укрінформ
Уряд Фінляндії ухвалив рішення про продовження терміну повного закриття кордону з РФ ще на два місяці.

Про це повідомляє Yle, передає Укрінформ.

Таким чином, пункти перетину сухопутного кордону між Фінляндією і Росією залишаться закритими до 14 квітня 2024 року. Крім того, на наземних пунктах пропуску між Фінляндією і Росією не можна буде подати заяву про надання міжнародного захисту. Відповідні рішення ухвалили сьогодні на засіданні Державної ради.

У пресрелізі МЗС зазначається, що в ситуації, яка склалася, в цьому рішенні є необхідність, оскільки міністерство вважає, що йдеться про серйозну загрозу національній безпеці та громадському порядку, спричинену явищем інструменталізованої імміграції.

У відомстві також повідомили, що, зважаючи на інформацію, отриману від різних чиновників, міграція, найімовірніше, відновиться, якщо на східному кордоні буде відкрито пункти перетину кордону.

«Отримана інформація підтверджує оцінку того, що Росія продовжує свою гібридну операцію. Є підстави вважати, що це довгострокова ситуація. У районі російського кордону перебувають щонайменше сотні, а можливо і тисячі мігрантів, які очікують на можливість продовжити свій шлях до Фінляндії», - ідеться в пресрелізі.

У МЗС зауважили, що продовження повного закриття кордону «зі зрозумілих причин є неприємним», особливо для людей, які живуть у Фінляндії і мають членів сім'ї або інших близьких родичів «по той бік кордону».

Читайте також: Фінляндія не може відкрити кордон із РФ, готуються заходи проти незаконного проникнення - прем'єр

«Однак тимчасове закриття пунктів пропуску - це результат дій Росії, у зв'язку з чим Фінляндія повинна ставити національну безпеку вище за інші питання», - зазначили в міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, 16 листопада 2023 року Фінляндія вперше закрила чотири пункти пропуску на кордоні з РФ через зростання кількості прохачів притулку. Потім закриття продовжували ще кілька раз.

Згідно з попереднім рішенням уряду, кордон з РФ мав бути закритим до 11 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-