Туск - про голосування республіканців у Сенаті США: Рейган перевертається в могилі

Туск - про голосування республіканців у Сенаті США: Рейган перевертається в могилі

Укрінформ
Глава польського уряду Дональд Туск назвав негативне голосування республіканців у Сенаті США щодо надання допомоги Україні "соромом", зазначивши, що експрезидент-республіканець Рональд Рейган з цього приводу сьогодні "перевертається в могилі".

Про це Туск написав у мережі X, передає Укрінформ.

"Шановні американські сенатори-республіканці. Рональд Рейган, який допоміг мільйонам із нас відвоювати свободу та незалежність, напевно, сьогодні перевертається в могилі. Як вам не соромно", – написав Туск.

Як повідомляло агентство, республіканці у Сенаті США заблокували проєкт закону з двопартійною угодою щодо кордону, а також іноземною допомогою України та іншим країнам на тлі закликів Дональда Трампа й пов’язаної з ним групи MAGA "поховати" документ. Пропозицію підтримали лише 49 сенаторів, 50 законодавців виступили проти.

Читайте також: Сенат США знову розгляне законопроєкт про допомогу Україні без міграційної реформи - Маркарова

Як повідомляв Укрінформ, у середу стало відомо про плани керівництва Демократичної партії в Сенаті щодо комплексного голосування по законопроєкту, який передбачає виділення додаткового фінансування на потреби національної безпеки США. Зокрема, лідер демократів США Чак Шумер повідомив своїм однопартійцям, що проведе спочатку голосування наявного пакета, а потім внесе на розгляд новий документ, у якому допомога Україні й іншим країнам не буде пов’язана з питаннями міграційної реформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-