Аббас наполягає на визнанні Штатами палестинської держави

Аббас наполягає на визнанні Штатами палестинської держави

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен під час поїздки на Близький Схід зустрівся з президентом Палестинської автономії Махмудем Аббасом, який наполягає на визнанні Вашингтоном палестинської держави.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Times of Israel.

Державне утворення, як він вважає, має охоплювати Західний берег річки Йордан, Східний Єрусалим і Газу. Крім того, він Аббас наполягає на повноправному членстві в ООН.

Президент автономії висловив своє розчарування забороною на в'їзд до США, схваленою минулого тижня Палатою представників, для членів Організації визволення Палестини (ОВП), а також ХАМАС та Ісламського джихаду. Законопроект ще має бути схвалений Сенатом.

Лідер Палестинської автономії закликає активізувати зусилля, щоб зупинити «ізраїльську агресію» і переміщення палестинського народу як у Газі, так і на Західному березі річки Йордан, а також покласти край нападам ізраїльських поселенців на палестинців, передусім у долині річки Йордан.

Читайте також: Ізраїль не має права окуповувати палестинські території - Бербок

Як повідомляв Укрінформ, Блінкен 4-8 лютого здійснює поїздку на Близький Схід, де, крім Саудівської Аравії, відвідає Єгипет, Катар, Ізраїль та Західний берег річки Йордан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-